23 Nisan 2024, Salı

Çine’de uyuşturucunun zararları gözler önüne serilecek

12 Ekim 2017, Perşembe 08:06

     


Çine’de Kültür Derneği önderliğinde ilçede gerçekleştirilecek olan ‘Yarınlara geç kalmadan’ adlı tiyatro oyunu ile uyuşturucunun hayatları nasıl kararttığı gözler önüne serilecek.

 

Çine Kültür Derneği yönetimi, ülke genelinde her geçen gün artarak kullananların yaş ortalamasının giderek düştüğü uyuşturucu madde bağımlılığında farkındalık oluşturmak ve uyuşturucuya karşı mücadele için harekete geçti. Derin Sahne adlı tiyatro grubunun oynayacağı, Feyzullah Arslan’ın yazdığı ‘Yarınlara geç kalmadan’ adlı tiyatro oyunu, uyuşturucunun insan ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri gözler önüne serilecek.

 

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir ve yönetim kurulu üyeleri, uyuşturucu madde kullanımına karşı farkındalık yaratmak için ilçede oynatılmak istenilen ‘Yarınlara geç kalmadan’ adlı tiyatro oyununa destek için Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ile görüştü. Çine Kültür Derneği yönetimi, ziyaret ettiği tüm kurum amirlerinden destek aldı.

 

“HAYATLAR KARARIYOR”

Uyuşturucu madde kullanımının ülke genelinde olduğu gibi Çine’de de her geçen gün arttığını ve yaş ortalamasının çok aşağı çekildiğini ifade eden Çine Kültür Dernek Başkanı Mehmet Demir, “Yarınlara geç kalmadan adlı tiyatro oyunumuz ile uyuşturucu madde kullanımının insana nasıl bir kötülük ettiğini, hayatını kararttığını göstermek istiyoruz. Özellikle gençlerimiz bu tiyatroyu izlemeli ve uyuşturucunun ne demek olduğunu bilmeli. Çine’de gençlerimiz sahipsiz. Gençler bir heves ile kandırılarak bu bataklığa düşürülüyor ve bu bataklıktan çıkmak çok kolay değil. Hayatlar kararıyor, insanlar ölüyor ve acı çekiyor. Bu konuda ilçemizde oynatmak istediğimiz tiyatro oyunu ile uyuşturucu ile mücadeleye katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Belirleyeceğimiz tarih ve saatte tüm halkımızı tiyatromuza davet edeceğiz” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler