24 Nisan 2024, Çarşamba

“Çapulcuların ceremesini sade vatandaş çekiyor”

12 Ekim 2016, Çarşamba 09:28

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın Çine ziyareti esnasında, bir esnafın, motorların egzoz sesinden dert yanması üzerine ilçede başlatılan motor operasyonu, esnafı sıkıntıya soktu. Egzozu ile rahatsızlık veren motosikletlerin yanında esnafın iş yerine giderken kullandığı plakasız motosikletlerin de toplanmasına tepki gösteren Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, “Çapulcuların ceremesini sade vatandaş çekiyor” dedi.

 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın Çine ziyareti esnasında bir esnafın motorların çıkardığı yüksek egzoz sesinden rahatsızlığın dile getirmesinden sonra Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından motor operasyonu başlatıldığını, uygulamanın çok sayıda sade vatandaşı ve esnafı mağdur ettiğini söyledi.

Polis memurlarının görevlerini yapmalarına karşı olmadığını vurgulayan Başkan Uyar, halkı rahatsız edecek düzeyde motosiklet kullanan kişilerin belli olduğunu, ancak yapılan operasyon ile bu kişilerin ceremesini sade vatandaşların da ödediğini söyledi.

MOTORLAR PLAKA TESCİLLİ SATILSIN

Başkan Uyar, plakasız oldukları gerekçesiyle toplanan motorların birçoğunun, esnafın iş yerine, çiftçilerin de tarla ve bahçelerine ulaşımda kullandığı motosikletler olduğunu belirtirken operasyonların, halkı rahatsız eden motosiklet sürücülerine yönelik olması gerektiğini savundu. Bu kişilerin polisten sürekli kaçtığını ve yakalanmadıklarını düşündüğünü söyleyen Başkan Uyar, “Ben senelerdir halkı rahatsız eden bu motosiklet sürücülerinin cezalandırılmasını dile getirdim. Emniyet güçlerimiz operasyonlarını akşam yapmalı. Sabah saatlerinde bunlar ortaya çıkmıyor. Şu an çapulcuların ceremesini sade vatandaş çekiyor. Çine hayvancılık memleketi. Motor çok fazla. Vatandaşın tepkisini çeken ise bir otomobilin sigorta ve plaka maliyetinin motosiklet ile neredeyse aynı olması. Bu maliyetler yarı yarıya düşürülse vatandaş, plakasını çıkartabilir. 13 yaşındaki çocuk motor almasın. Madem böyle bir şey olacak, motorlar satıldıkları acentelerden plaka tescili yapılarak satılsın” dedi.

Başkan Metin Uyar, motorlarını kanunlara uygun bir biçimde trafiğe çıkarmaları konusunda Çineli sürücülere uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler