25 Nisan 2024, Perşembe

Bisikleti ile herkese örnek oluyor

12 Ekim 2016, Çarşamba 12:52

     


Çine Belediye Meclisi Üyesi, 64 yaşındaki Mustafa Çalışkan, sağlığını bisiklete borçlu olduğunu ve bisiklete binerek şehir trafiğinden etkilenmediğini belirterek sağlıklı yaşam için herkesi bisiklet binmeye davet etti.

 

Çine’nin Kahraman Mahallesi'nde yaşayan ve yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Çine Belediye Meclisi üyesi seçilen Didi lakaplı, 64 yaşındaki Mustafa Çalışkan, sağlığını bisikletine borçlu olduğunu söyledi. Diğer belediye meclisi üyelerinin aksine meclis toplantılarına katılmak için yaklaşık 10 kilometre pedal basan Mustafa Çalışkan, şehir içinde ulaşımını bisikleti ile sağladığını, bu sayede yoğun araç trafiğinden etkilenmeyerek yolculuklarının rahat geçtiğini söyledi.

 

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 80'İ FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMIYOR"

‘Her işin başı sağlık’ mantığı ile hareket ettiğini ve bu mantık doğrultusunda bugüne kadar bisiklete binmekten hiç vazgeçmediğini belirten Çalışkan, “2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde yaşayan insanların yüzde 80’i fiziksel aktivite yapamıyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, eskiden insan gücü ile yapılan birçok işin şimdi masalarda hallolması insan hareketlerini kısıtladı. Bu da insan sağlığına olumsuz yansıdı. Bir yandan hayat insanlar için kolaylaşırken, diğer yandan sağlık tehlike altına girdi. Günümüzde fiziksel aktivite yapmak isteyen, sağlığına düşkün insanların spor yapabilmeleri için en uygun ve kolay yol, bisiklete binmek. Uzun yıllardan beri bisiklete biniyorum. Bu sayede sporumu da yapmış oluyorum” dedi.

 

“RUH SAĞLIĞINA DA İYİ GELİYOR”

Çine Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalışkan, bisiklete binmenin insan vücuduna olduğu kadar ruh sağlığına da fayda sağladığını belirterek şunları söyledi: ''Yaşadığım mahalle ve birçok yerleşim yeri, şehir merkezine çok uzak mesafelerde değil. Buralarda yaşayan insanlar bisiklete binerek şehir trafiğini de rahatlatabilir. Bisiklete binmek insanın ruh sağlığına da iyi geliyor. Şehir trafiği sizi pek rahatsız etmiyor. Bu yüzden herkesi bisiklet binmeye davet ediyorum.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler