28 Mart 2024, Perşembe

Kızılkan Ticaret zeytin alımına başladı

12 Eylül 2019, Perşembe 15:54

     


Çine Ziraat Odası Hal Tesislerinde hizmet veren Kızılkan Zeytincilik, zeytin alımına başladı. Kızılkan Zeytincilik sahibi Mustafa Kızılkan, halka en iyi ve ekonomik şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını ifade ederken sezonun tüm üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Ziraat Odası Hal Tesislerinde 4 yıldır hizmet veren Kızılkan Zeytincilik zeytin alımına başladı. Zeytinleri en iyi şekilde işleyerek üreticiyi memnun etmeyi kendilerine amaç edindiklerini ifade eden Kızılkan Zeytincilik sahibi Mustafa Kızılkan, “Bu sene zeytinde rekolte düşük. Çine Ovası olarak geçen seneye göre yüzde 20, 30 civarında bir rekolteye sahibiz. Yeşil gemlik alımına başladık. Domat, memecik, manzelin, eşek zeytini alımı gerçekleştireceğiz. Salamur olarak yeşil ve siyah memecik alımı yapacağız. 3 lira ile 4 lira arası yeşil gemlik alımına başladık. İleriki dönemlerde siyah gemlikde alacağız. Manzelin fiyatları, domat fiyatları bu sene iyi. Eğer fiyatlar bu şekilde devam ederse üretici ve bizim için iyi bir sezon olacak. Allah’ın izni ile sezonumuza başladık, üreticimizden mal bekliyoruz. Çine Ovası’ndaki bu eksikliği gidermek, üreticimize layık olduğu şekilde en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ege piyasasına göre üreticimize tüm kolaylıkları sağlayarak hizmet veriyoruz. Ayrıca memecik sezonu yavaş yavaş yaklaşıyor. Cenabı Allah’tan yağış bekliyoruz. Dip zeytini yağlık zeytini de değerlendiriyoruz. Hem sofralık hem de yağlık üzerine hizmetimize devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

KIZILKAN TİCARET YAĞ ALIMINA DA DEVAM EDİYOR
Mustafa Kızılkan oğlu Fatih Kızılkan ile birlikte zeytin üreticisini memnun etmek için çalıştıklarını ifade ederken ayrıca Çine’de Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki Kızılkan Ticaret olarak yağ alımı da gerçekleştirdiklerini duyururken, “Halkımızın ürününü değerinde alarak halkımızı düşünerek fazla kar payı düşünmeden tüccar bazında çalışıyoruz. Şu dönem fiyatlar düşük ve biz bu düşüklüğün üreticiye fazla yansımaması ve hissettirmemek için ona göre alım fiyatı belirleyerek işimizi gerçekleştiriyoruz. Dizem yağlar alıyoruz. Ham yağ, natürel, sızma yağları üreticimizden toptan alıyoruz. Bu şekilde yağ sektöründe de hizmetlerimizi yürütüyoruz. 0.5 dizem 17 lira, 0.6 dizem 17 lira civarında, 0.7 dizem 16.5 lira, 0.8 dizem yağı ise 0.7 bazında 16.25 lira civarında alıyoruz. Bir asitlerimizi de 15 civarında alıyoruz. Rafinerilik yağlarda sıkıntı var geçen sezon asitli çıktığından dolayı refinerilik yağ fiyatları düşük kaldı bu sıkıntı devam ediyor elimizden gelen imkanı kullanarak bu yağları da kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler