19 Nisan 2024, Cuma

“Sinekle mücadelede vatandaş desteği şart''

12 Temmuz 2016, Salı 09:13

     


Çine Belediyesi Sinekle Mücadele Sorumlusu Veteriner Hekim Hasan Altıntaş, sinekle mücadele ile ilgili olarak “Vatandaşın içinde olmadığı mücadele eksik kalıyor” dedi.

 

Çine Belediyesi Sinekle Mücadele Sorumlusu Hasan Altıntaş, sinekle mücadele çalışmalarını yılın 12 ayında sürdürdüklerini, ancak vatandaşların da sinekle mücadele konusunda kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyledi. Altıntaş, vatandaşların evlerinin etrafında uzun süreli su birikintisine izin vermemelerini, bu konuda önlem almalarını veya sorunun çözümü için ilgililere ihbarda bulunmalarını istedi.

 

"SİVRİSİNEK, TAKİBİ YAPILMAYAN ALANLARDA ÜRÜYOR"

Hasan Altıntaş, ''Sinek ve haşerelerle mücadelemiz kesintisiz devam ediyor. Larva dönemindeki mücadele çok önemli. Bu konuda profesyonel bir firma ile işbirliği yapıyoruz. Çine’de sinek üreme haritaları oluşturduk. Bu alanlarda sıkıntımız yok ve müdahale ederek önlemlerimizi alıyoruz. Maalesef su odağı olan her yer sinek üremesi için yeterli. Kanalizasyon, foseptik çukurları, yağmur suyu birikintileri sivrisineğin yumurta bırakarak üreme yaptığı alanlardır. Bu alanlarda mücadele ediyoruz fakat sivrisineğin çıkış yaptığı alanlar, genelde takibini yapamadığımız yerlerdir. Vatandaş, sineği bazen bilinçsizce kendisi üretiyor. Bahçede atıl durumda bırakılan kova ve lastikler ile bunların içine dolan yağmur suları, 3 veya 4 günde bir boşaltılmayan havuzlar ve bunun gibi su odakları, sivrisineğin yumurta bıraktığı alanlardır. Biz vatandaştan gelen şikayeti sıkıntı olarak görmüyoruz. Aksine vatandaştan gelen şikayetlerin ardından ekibimiz ile giderek sorunun tespitini yapıyor ve çözmeye çalışıyoruz” dedi.

 

İLAÇLAR HALK SAĞLIĞINI TEHDİT ETMİYOR

Çine merkezindeki 6 mahallede 3 günde bir dumanlama ve sisleme yaptıklarını, aynı çalışmayı Akçaova Mahallesi'nde 4 günde bir sürdürdüklerini kaydeden Altıntaş, kanalizasyonu bulunmayan diğer mahallelerde ise 15 günde bir dönüşümlü olarak dumanlama ve sisleme yaptıklarını, ayrıca hayvan damlarını da ilaçladıklarını söyledi. Altıntaş, sinekle mücadele konusunda kullandıkları ilaçların hiçbirinin halk sağlığını tehdit eden ilaçlar olmadığını vurguladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler