26 Nisan 2024, Cuma

40 hektar alan kül oldu

12 Temmuz 2016, Salı 14:03

     


Bozdoğan’da başlayıp Çine'ye doğru yayılan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 9 saate söndürülebildi. Çam ağaçlarının bulunduğu bölgedeki yangın, 40 hektarlık alanda etkili oldu. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Çine ve Bozdağan ilçeleri arasında kalan Mutaflar Mahallesi'nin Madran Dağı'nın zirve kesiminde yer alan çam ormanlarının bulunduğu bölgede, dün saat 16.45'te dumanlar yükselmeye başladı. Dumanlar, Çine kent merkezinden de görülebildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 6 helikopter, 3 dozer ve 30 arazöz, yangın bölgesine sevk edildi. Rüzgarın etkili olduğu bölgede, alanın dağlık olması nedeniyle karadan yapılan çalışmalar güçlükle yürütüldü. Bozdoğan sınırlarında başlayıp, Çine yönüne doğru yayılma gösteren yangın, 9 saatlik çalışmanın ardından saat 02.30'da kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarını iki helikopter, 30 dozer ve 12 su tankeriyle birlikte orman işçilerinin sürdürdüğü bildirildi.

Yangının tehlike yarattığı Topçam Mahallesi sakinleri ile Tatarmemişler, Umurköy ve Yeniköy mahalleleri halkı da orman ekiplerinin söndürme çalışmalarına destek verdi.







 
Son Eklenen Haberler