25 Nisan 2024, Perşembe

Çine kırsalının ilk kadın muhtarı

12 Nisan 2019, Cuma 09:22

     


Çine'nin Kırkışık Mahallesine 7 ay önce yerleşen 29 yaşındaki Elif Doğru erkek adayları geride bırakarak muhtarlık seçimini kazandı.

 

Çine'nin Kırkışık Mahallesi'ne 7 ay önce yerleşen ve kısa sürede vatandaşların sevgisini kazanan Elif Doğru, 'kadından muhtar olmaz' diyenlere başarısı ile cevap verdi. 167 seçmenin 47'sinin oyunu alarak muhtar seçilen Elif Doğru, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köyler arasında 65 eski köyün ilk kadın muhtarı olmayı başardı. Muhtar Doğru, mahallesinin sesi olacağını, hizmet için var gücüyle çalışacağını ve halka hizmetkar olmak için muhtar olduğunu söyledi.

 

"KADINDAN MUHTAR MI OLURMUŞ"

Çine'nin Kırkışık Mahalle Muhtarı Elif Doğru, "Eşim Kırkışık Mahallesi'nde doğup büyümüş. Ben aslen Akçaova Mahallesindenim ve eşim ile birlikte 10 yıldır Çine'nin merkezinde kirada oturuyorduk. Bundan 7 ay önce eşimin mahallesi şuan muhtarı olduğum Kırkışık Mahallesi'nde kendimize ait evimize yerleştik. Evime olan özenim ve güzelliği için vermiş olduğum emeğim komşularımızın dikkatini çekmiş ve bana 'sen muhtar olsan mahallemizi de güzelleştirilsin' dediler. 'Kadından muhtar mı olurmuş' diyenler, olumsuz tepki gösterenlerde oldu. Ben de mahalleme hizmet etmek için muhtarlığa aday oldum. Bu süreçte ev ev gezdik herkes bizi çok sıcak karşıladı" dedi.

 

"KİMSEYİ BOŞ VAATLERLE UMUTLANDIRMADIK"

Kırkışık Mahallesi için çalışacağına ve halkın sesi olacağını söyleyen muhtar Elif Doğru, "Bozuk yollarımız, elektriği olmayan yerlerimiz var. Bunların en kısa sürede giderilmesi için gerek devlet gerekse yerel idareleri harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Benim bu süreçte kesin bir vaadim olmadı. Kimseyi boş vaatler ile umutlandırmadık ama insanlara her daim yanlarında olacağımıza ve onların destekçisi olacağımıza söz verdik. Bu sözümüzün her daim arkasında olacağız" şeklinde konuştu.

 

"KİMSENİN KALBİNİ KIRMADAN GÖREVİMİ İCRA EDECEĞİM"

Muhtar Elif Doğru, "Herkesin sorumluluğunu üzerimde hissediyorum. Seçimi kazanmak güzeldi ancak asıl hikayemin şimdi başladığına inanıyorum. Halkımızın yüzünü kara çıkartmak istemiyorum. Bana güvendiler ve destek oldular. Kimsenin kalbini kırmadan görevimi icra edeceğim" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler