20 Nisan 2024, Cumartesi

Vatandaş kendi yolunu kendi döşüyor

11 Temmuz 2018, Çarşamba 11:28

     


Çine'nin Kavşit Mahallesinde yaşayan vatandaşlar imece usulü kendi yollarına parke taşlarını kendileri döşüyor. Hizmet alamamaktan yakınan vatandaşlar yolu bitirebilmek için daha çok parke taşına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Kavşit Mahallesinde yaşayan bir grup vatandaş, belediyeden temin ettikleri parke taşları ile kendi yollarına parke döşemek için kolları sıvadı. 43 yaşındaki Seher Atçı, yeterince hizmet alamadıklarını iddia ederek çekmiş oldukları sıkıntıları dile getirdi. Atçı, "Kendi yolumuzu kendimiz yapmaya başladık. 4 senedir bu yolumuza parke taşı döşettiremedik. Az az parke taşı gönderiyorlar, bizde geldikçe kendimiz döşüyoruz. Kadın başıma sıcağın bağrında çalışıyorum. Kepçe geliyor, taş yok. Taş geliyor bu kez kepçe yok. Yollarımızı istediğimiz gibi yapamıyoruz. İdare etsin diye elimizden geldiğince yapıyoruz" dedi.

 

SU VE YOL SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYORLAR

Çine Belediyesi'nden parke taşı talebinde bulunduklarını ve yolu bitirmek istediklerini ifade eden Seher Atçı, "Bizim mahalle rezil. Hizmet alamıyoruz. Defalarca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yanına gitmek istedik. Çine'deki yetkilileri çiğnemek istemediğim için gitmedim. Özlem hanım kadın olduğu için beni iyi anlayacağını düşünüyorum. Mahallemizde su sorunu, bozuk yol sorunları var. Biz bunlara çözüm istiyoruz. Kışın bu yollar balçıklaşıyor, çocuklara bize eziyet oluyor" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler