25 Nisan 2024, Perşembe

Ciğerlerimiz yanıyor

11 Temmuz 2016, Pazartesi 22:56

     


Çine’nin Alabayır Mahallesi Kargüre mevkiinde çıkan orman yangını devam ediyor. Yangın, havadan ve karadan müdahale edilmesine rağmen kontrol altına alınamadı.

 

Herhangi bir yerleşim birimini tehdit etmeyen yangına, sarp arazi ve şiddetli rüzgar nedeniyle karadan güçlükle müdahale ediliyor.

Çine ve Bozdağan ilçeleri arasında kalan Alabayır Mahallesi'nin Madran Dağı'nın zirve kesiminde yer alan çam ormanlarının bulunduğu bölgede, bugün saat 16.30'da, yükselen dumanlar, Çine kent merkezinden görülebildi. Vatandaşlar yangını, orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 3 dozer, 30 arazöz ve ambulans, yangın bölgesi sevk edildi. Rüzgarın etkili olduğu bölgenin dağlık olması nedeniyle karadan yürütülen çalışmalar güçlükle yürütüldü. Uçak ve helikopterlerin havadan müdahalesi yangını söndürmeye yetmedi. Havanın karamasıyla havadan söndürme işlemleri bırakıldı. Ekipler yangını karadan söndürmek için çalışıyor. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler