25 Nisan 2024, Perşembe

Bu kurtuluş sevginin eseri

11 Temmuz 2016, Pazartesi 09:37

     


Çine’de yaşayan Aydınalp ailesinin mutlu yaşamı 10 ay önce 8 yaşındaki Murat Aydınalp’e kanser teşhisi konulmasıyla bir anda darmadağın olurken, aile fertlerinin birbirlerine olan sevgi bağı, Murat kanseri yenmesinde önemli rol oynadı. Aydınalp ailesinin yaşadıkları, sevginin; üzüntünün ilacı, mutluluğun mayası olduğunu bir kez daha kanıtladı.

 

Çine Yeni Mahallede yaşayan Mustafa Aydınalp (32) ve eşi Dudu Aydınalp’in (43) oğlu 8 yaşındaki Murat Aydınalp, 10 ay önce sürekli öksürmeye başladı. Bu arada ailesi, Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu 1. sınıfında eğitim gören Murat’ı sünnet ettirmek için doktora götürdü. Doktor, öksüren ve antibiyotik kullanan Murat’ı bu haliyle sünnet edemeyeceğini ve antibiyotik tedavisinin ardından müdahale edebileceğini söyleyince aile, sürekli öksüren evlatlarını, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Buradaki doktorlar, ilk olarak Murat’ın gırtlağındaki rahatsızlığının geniz eti olabileceğini düşündü ve ameliyat ile geniz etini almak istedi. Ancak ameliyat sırasında bunun bir geniz eti olmadığı fark edildi ve parçacığın sadece yarısı alınabildi. Tahlil için de Ankara’ya gönderildi. Ankara’da yapılan patalojik incelemede parçacığın kanser kitlesi olduğu tespit edildi. Murat’a ilk olarak ilaç tedavisi uygulandı, ilaç tedavisine olumlu yanıt veren Murat, 3,5 ay da kemoterapi gördükten sonra eski sağlığına kavuştu.

 

DOKTORLAR 6 AY ÖMÜR BİÇMİŞTİ ANCAK MURAT'LARI KABUL OLDU

Oğlunun hastalığını ve tedavi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları anlatan anne Dudu Aydınalp, “Ben çocuğumun kötü hastalığa yakalandığını duyar duymaz hastanede bayıldım. Ayılttıklarında bile hala kendimde değildim. Doktorlar, bize çok dürüst davrandı. Hatta oğlumun 6 ay yaşayabileceğini söylediler. İlaç tedavisine cevap vermesi gerekiyordu. Çok zor günler geçirdik. Ancak bu zor günleri atlatmamızda birbirimize olan sevgimiz bize çok yardımcı oldu. Oğlumun gülücükleri bana moral oluyordu. Çok neşeli bir çocuk olan Murat, tedavi süresince moralinden ve neşesinden hiç taviz vermedi. Ben inanıyorum ki onun neşesi ve aramızdaki sevgi bağı, bizi yeniden hayata çekti. Çok zor günler geçirdik, ama Allah’a çok şükür bu günleri de atlattık” dedi.

 

BESLENMESİNE ÇOK DİKKAT EDİYORLAR

Anne Dudu Aydınalp, oğlunun beslenmesine çok dikkat ettiklerini, asitli ve cips türü yiyeceklerin Murat’a yasak olduğunu doğal ve organik yiyecekler yedirdiklerini söyledi ve az miktarda bisküvi ve meyve suyunun yasak olmadığını ancak bu ürünleri de belirli aralıklarla tüketebildiğini belirtti. Anne Dudu Aydınalp, ayrıca Murat’ı radyasyon yayan cep telefonlarından uzak tuttuklarını, tablet gibi radyasyon yaymayan araçları kullanmasının ise yasak olmadığını söyledi.

 

“YAŞADIKLARIMIZ SEVGİNİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR”

Tarlalarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Mustafa Aydınalp ise birbirlerine olan sevgi bağının zor günlerinde hiç eksilmediğini, aksine daha da çoğaldığını ifade ederken, “Bizim için hiç de kolay olmadı. Oğlumuz çok hastaydı ve bu iş kötüye de gidebilirdi. Biz karamsar tarafını görmezden geldik. Öyle de yapmalıydık ki çocuğumuza sevgimizi gösterelim, onu hayata bağlayalım. Allah’a çok şükür zor günleri atlattık. Doktorlar, Murat’ın sıkılmaması, üzülmemesi gerektiğini söyledi. Üzülür ise kitle kötü huylu olduğu için yeniden kendini gösterme ihtimali olduğunu söylediler. Aslında hiç kimse üzülmemeli, moralini hep yüksek tutmalı. Murat ve bizim yaşadıklarımız sevginin gücünü gösteriyor. Saygı ve sevginin olduğu yerde bütün kötülükler kaybolmaya mahkumdur” dedi.

 

OKULUNA VE ARKADAŞLARINA KAVUŞMAK İÇİN DOKTORUNUN ONAYINI BEKLİYOR

Aydınalp ailesi Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki hizmetten çok memnun kaldıklarını belirtirken, özellikle Murat’ı tedavi eden Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Mediha Akcan’a çok teşekkür ettiklerini, uyguladığı tedaviden çok memnun kaldıklarını söyledi. Hastalığından önce ve tedavi süresince okula gidemeyen Murat, yeniden okula gitmeyi, ders çalışmayı, arkadaşları ile vakit geçirmeyi özlediğini söylerken koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak da büyüyünce Fenerbahçe’de forma giymek istediğini bildirdi. Murat, yeniden okula gitmek ve arkadaşlarına kavuşmak için onu iyi eden Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yrd.Doç.Dr. Mediha Akcan’dan onay bekliyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler