25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de sevgi var engel yok

11 Mayıs 2018, Cuma 20:59

     


Çine'de Engelliler Haftası dolayısı ile gerçekleştirilen 'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok' adlı programda özel kişiler aileleri ve davetliler ile birlikte doyasıya eğlendi. Duygu dolu anlar yaşayan özel kişiler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

  

Çine Şeyhler Düğün Salonunda gönüllü Havva Özenbirkan ve Ali Can Özkaya tarafından organize edilen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Çine Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirilen eğlenceye Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Madranspor Kulüp Başkanı Mehmet Güler, 6 Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Ahmet Ertürk, İYİ Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Deniz Kamil Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Çine Kültür Dernek Başkanı Mehmet Demir ve çok sayıda davetli katıldı. Engelli vatandaşlar için farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilen 'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok' adlı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Geceye katılanlar tarafından Onuncu Yıl ve İzmir Marşı ellerde bayraklarla söylendi.

 

GÖSTERİLER TAKDİR TOPLADI

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, gönüllü olarak eğlenceyi organize eden Havva Özenbirkan'a tüm özel kişileri temsilen teşekkür plaketi ile onurlandırdı. Çocukların halk oyunları, gitar dinletisi ve çeşitli oyunlar ile neşelendirdiği gecede Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Efeler Halk Oyunları Grubu tarafından gerçekleştirilen gösteri büyük ilgi gördü. Özel kişilere temsili asker kınası gerçekleştirildi. Ellerine kınalar yakılan gençler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

 

YILIN ANNESİ SEÇİLDİ

Kendisi engelli, engelli oğlunu yaşama bağlayan Asuman Altın, yılın annesi seçilirken, teşekkür plaketini Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer takdim etti. Özel kişiler, aileleri ve çok sayıda davetli solist Ali Can Özkaya'nın seslendirmiş olduğu birbirinden güzel şarkılar ile gece boyunca doyasıya eğlendi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Madranspor Kulüp Başkanı Mehmet Güler'de özel çocuklar ile birlikte oyun havası oynadı.

 

"ENGELLİ OLMAK BİR KUSUR DEĞİLDİR"

"Engelli vatandaşlarımızın sorunları 365 gün devam etmektedir onları bir gün değil her zaman hatırlamalıyız" diyerek sözlerine başlayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Biz hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu hiç unutmamalıyız ve engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çare bulmak için çalışmalıyız. Belediye olarak ilçemizde engelli vatandaşlarımızın sosyalleşebilmeleri için engelsiz park projemizi hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyemizde ulaşım ve bir çok alanda hizmetlerini sürdürüyor. Engelli vatandaşlarımıza iş imkanları da sunuyoruz. Şunu iyi bilmeliyiz ki engelli olmak bir kusur değildir" dedi.

 

"ENGEL BEDENDE DEĞİL, KALPDEDİR"

Merhum babası, annesi ve kardeşi engelli olan ve organizasyonu gönüllü olarak organize eden Havva Özenbirkan ise duygu ve düşüncelerini şu şekilde anlattı: Vücutta engeli var olan ama gönüllerinde engeli olmayan güzel bir aileye sahibim. Annemin gidemediği yerde ayakları, babamın yetişemediği yerde elleri, kardeşimin her şeyi oldum. Annem tüm zorluklara rağmen kardeşim ve beni dünyaya getirmiş. Babam ile yaşam mücadelesi vererek hayata göğüs germişler. Şimdi ben ailem ve tüm özel insanlara vefa borcumu ödemek istedim. Kardeşim ve özel kardeşlerimin yüzünde gülümseme olmak istedim. Bizi insan yapan elimiz kolumuz değil kalbimizdir. Zira kalbimiz engelli olmasın. Engel bedende değil, yürektedir. Sevgi engellerin tüm anahtarıdır. Bu gecede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler