25 Nisan 2024, Perşembe

“ Seçimden seçime gelen siyasilerden olmayacağız”

10 Aralık 2016, Cumartesi 10:38

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı daire başkanları, Çine’nin Hallaçlar, Bahçearası ve Çöğürlük mahallelerini ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi. Ziyarette yer alan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Seçimden seçime gelen siyasilerden olmayacağız” dedi.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İmar, Sosyal Hizmetler, Sağlık ve Veterinerlik, İtfaiye, Zabıta, Aydın Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ), Fen Daire başkanları, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ederken bu kapsamda Çine’nin Hallaçlar, Bahçearası ve Çöğürlük mahallelerini ziyaret etti. Ziyarete, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin de katıldı.

 

"OY İSTEMEYE GELMEDİK"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bugüne kadar kendilerinin de dahil tüm siyasilerin halkın ayağına seçimlerden seçime gittiklerini itiraf ederek, “Ben şunu söylemek istiyorum. Bugüne kadar hep seçim zamanı geldik. Seçim var, bize oy verin, dedik. Kimi zaman Osman Aydın, kimi zaman Metin Lütfi Baydar için geldik. Özlem Hanım aradı, ‘Biz seçimden seçime giden siyasilerden olmayacağız’ dedi. ‘Seçim yokken gideceksiniz, Büyükşehir'i Çine Belediyesi, Çine Belediyesi'ni Büyükşehir kontrol edecek’ dedi. Bu yüzden buradayız. Seçim harici gelen siyasi hiç gördünüz mü? Bu akşam oy istemeye gelmedik. Bugüne kadar elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Bugün sorunları dinlemeye, eksiklikleri not almaya, yapacağımızı ne zaman yapacağımızı, yapamayacağımızı söylemeye geldik” diye konuştu. Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerinin elinin zayıfladığını ve bu yüzden hala daha Büyükşehir Yasası'ndan memnun kalmadığını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediyesi’nin Büyükşehir ile organize bir şekilde çalıştığını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Çine’de hizmet konusunda büyük yardımlarda ve yatırımlarda bulunduğunu söyledi.

 

NE ZAMAN GELDİNİZ?

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın’ın Büyükşehir olmasının ardından kapatılan Özel İdare’den Büyükşehir Belediyesi'ne atanan daire amirlerine, ‘Siz ne zaman halkın ayağına gelerek böyle sorunlarını dinlediniz’ diye sordu. Yetkililer, Biz sadece görevimizi yaptık’ yanıtını verdi.

 

3 MAHALLENİN SORUNLARINI DİNLEDİLER

Hallaçlar Mahalle halkı ile bir araya gelen yetkililer, halkın sorunları ve isteklerini dinledi. Hallaçlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ateş ve halk, mahallenin bir kısmında var olan yol sorununun giderilmesini ve mahalleye su arıtma tesisi kurulmasını istedi. Hallaçlarlılar, Aydın mahallelerinde Büyükşehir’e en çok miras veren mahalle olduklarını ve Hallaçlar Mahallesi'nin bir dediğinin iki edilmemesi gerektiğini ifade ettiler. Büyükşehir yetkilileri, verdikleri her sözü yerine getireceklerinin güvencesini verdi. Bahçearası Mahalle Muhtarı Hakan Karabulut, mahallenin bir kısmındaki yol problemini dile getirirken, mahalledeki eksikliklerin belediyelerce giderildiğini ve sorun olmadığını ifade ederken, mahalle girişindeki köprüye bir kamera konulmasını bu sayede hırsızların tespit edilmesini istedi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, köprüye kamera konulacağının sözünü verdi. Çöğürlük Mahallesinde halkın sorunlarını dinleyen yetkililer burada da var olan yol sorunlarını not alırken mahalle muhtarı Cavit Uyar, mahallenin su sorununun giderilmesi için sondaj yapılması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye yetkilileri bu konuda da çalışma başlatacaklarının sözünü verdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler