25 Nisan 2024, Perşembe

Öğrencileri makarna zehirlemiş

10 Kasım 2022, Perşembe 18:04

     


Aydın’ın Çine, Köşk ve Efeler ilçelerinde 170 öğrenci, Nazilli’de ise 27 sporcu geçtiğimiz günlerde yedikleri öğle yemeğinden zehirlenmişti. Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, zehirlenme nedeninin makarna olduğu ifade edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde taşımalı eğitim öğrencilerine verilen yemek, zehirlenmeye neden olmuştu. Aydın Öğretmenevi tarafından hazırlanan yemeklerden alınan numunelerin sonuçları açıklandı.

Yaklaşık 200 öğrenci ve sporcunun mide bulantısı ve kusma nedeniyle hastanelere başvurduğu olay günü, Aydın Öğretmenevinde hazırlanan çorba, köfte ve makarna menüsünden alınan numunelerin sonucu, Aydın Valiliği tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yapılan o açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlimiz Efeler, Çine ve Köşk İlçelerindeki değişik okullarda 01.11.2022 tarihinde meydana gelen gıda zehirlenmesi sonrası 3 adet yemek numunesi alınmış olup, yapılan analiz sonucunda makarnada olumsuzluk tespit edilmiştir. Bahse konu makarnada, hazırlama ve dağıtım sonrası, bekleme süresinin uzaması nedeniyle, olumsuzluk oluştuğu değerlendirilmektedir. Konu uzmanları tarafından işletmenin üretim ve dağıtım prosesleri incelenerek gerekli idari tedbirlerin alınması sağlanmıştır. Konu ile ilgili idari ve adli süreçler devam etmektedir.”  







 
Son Eklenen Haberler