25 Nisan 2024, Perşembe

Çineli öğrencilerden ‘Hatırla’ haykırışı

10 Kasım 2022, Perşembe 13:39

     


Çine’de düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında Çine Anadolu Lisesi öğrencilerinin Kurtuluş Destanını anlatan şiirler, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve müziklerden oluşan ‘Hatırla’ isimli gösteri, duygulandırdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çine Hükümet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Çine Belediyesi’nin çelenk sunumu ve saygı duruşu İle İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Çine Kültür Merkezi’nde devam etti.

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak, Çine İlçe Emniyet Müdür Öner Oflaz, Çine İlçe Jandarma Komutan Vekili Memiş Arı, siyasi parti başkanları, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını, Çine Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Kızıltan yaptı. Konuşmanın ardından Çine Anadolu Lisesi 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinden oluşan grup ile öğretmenlerinden oluşan ekip, ‘Hatırla’ isimli müzik, şarkı ve şiir seremonisini, Kurtuluş Destanı görselleri eşliğinde seslendirildi. Duyguları yükselten seremoni, katılımcılardan tam not aldı.

Daha sonra ilçe geneli düzenlenen resim, müzik ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri verildi. Resim Yarışması ilçe birincisi Hüseyin Özkan İlkokul öğrencisi Efsa Çopur, Ortaokullar arası şiir yarışması birincisi Mustafa Türkoğlu Ortaokul öğrencisi Medine Işık ile kompozisyon yarışmasında birinci olan Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencisi Elanaz Şahin ödüllerini, İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan takdim etti. Yarışmaların ikincilerinin ödüllerini Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak, üçüncülerin ödüllerini ise Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz verdi.

Ödül törenin ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı sona erdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler