16 Nisan 2024, Salı

Kore gazisi ve eşinden yol isyanı

10 Ekim 2016, Pazartesi 19:03

     


Çine’de yaşayan Kore gazisi 86 yaşındaki Mustafa Tosun, toprak yollarına parke taşı yapılmasını istedi. Yazın tozdan, kışın çamurdan dert yanan Kore gazisi, yetkilileri göreve davet etti.

Çine'nin Şevketiye Mahallesi, 228. sokakta oturan Kore gazisi Mustafa Tosun (86), toprak olan sokak yollarına parke taşı döşenmesini istedi. Yazın tozdan, kışın çamurdan sıkıntı çektiklerini belirten Tosun, çevrelerindeki bütün sokaklara parke taşı döşendiğine dikkat çekerek, kendi sokaklarına da parke taşı döşenmesi için Çine Belediyesi yetkililerinden söz aldığını, yetkililerden sözlerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Toprak olan yol zemininin gün geçtikçe bozulduğunu da hatırlatan Kore gazisi Mustafa Tosun, yolda ulaşımın da zorlaştığını kaydetti.

KAPI PENCERE DAHİ AÇAMIYORLAR

Kore gazisi Mustafa Tosun’un eşi ev hanımı 81 yaşındaki Emir Ayşe Tosun da, "Bizim sokak hariç etrafımızdaki diğer tüm sokaklara parke taşı döşendi. Biz burada tozdan kapı pencere dahi açamıyoruz. Çamaşırlarımızı bahçemizde kurutamıyoruz. Biz yaşlı insanlarız, sokağımız kışın çamura dönüşüyor ve bir yere kıpırdayamıyoruz. Çine Belediyesi'nin bizim bu sıkıntımızı gidermesini istiyoruz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler