25 Nisan 2024, Perşembe

Öter, motosiklet sürücülerini uyardı

10 Eylül 2014, Çarşamba 12:37

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine’de motosiklet kullanan sürücülere kask takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Traktör kullanan şoförlerin traktör arkasına flaşör takması gerektiğini belirten Öter, trafiğe çıkan otomobil sürücülerinin de emniyet kemeri takmasını istedi.

 

Çine’de motosiklet kazalarının çok fazla meydana geldiğini ve kazaların birçoğunun ölümle sonuçlandığını söyleyen Başkan Öter, “Bu yıl bir çok motosiklet kazası meydana geldi. Bunların çoğunu ölümle sonuçladı. Çine’de kayıtlı kayıtsız yaklaşık 5 binin üzerinde motosiklet var. Motosiklet ilçemizde oldukça sık kullanılan bir araç. Ama görüyoruz ki motosiklet sürücülerin çoğu kask takmıyor. Kask takmaları kendileri için çok önemli. Bu konuda motosiklet sürücülerimizin kask takmaları konusunda hassas olmalarını istiyorum” dedi.

 

“MOTOSİKLETİ OYUNCAK ZANNEDEN SÜRÜCÜLERİMİZ VAR”

Motosiklet acemi bir sürücü tarafından kullanılan zaman zaman çok koyla bir intihar aracına dönüşebildiğini söyleyen Öter, “Motosiklet kazaları, genellikle dikkatsizlik ve aşırı hız sonucunda meydan gelen kazalar. Birde motosikleti oyuncak zanneden sürücülerimiz var. Bunun gibi nedenlerden dolayı kaza geçiren sürücülerimiz, bedelini hayatıyla ödüyor. O yüzden motosiklet sürücülerinin motosikleti ciddiye almaları gerekiyor. Motosiklet sürücüleri, motorunu kullanırken, kask taksın. Bu uyarılarımız onların can ve mal güvenliği içindir” diye konuştu.

 

Çine’de bir hafta 5'ten fazla motosiklet kazan meydana geldiğini hatırlatan Öter, “Vatandaşımız kendisini tehlikeye atmasın. İlçemizde maalesef motosiklet kazaları çok meydana geliyor. Bu da bizi çok üzüyor. Öyle bir duruma gelmişiz ki iki motosiklet birbiriyle kaza eder duruma gelmiş. Bu kazaların bir nebze azaltılması için bir çalışma başlatılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler