19 Nisan 2024, Cuma

Hacıköseler'de hem açılış hem de festival coşkusu yaşanacak

10 Ağustos 2022, Çarşamba 17:32

     


Yenipazar Hacıköseler Güzelleştirme ve Yerli Ürünleri Tanıtım Derneği öncülüğünde düzenlenecek 6.Antep Fıstığı Festivali ile birlikte, Ege Bölgesi’ne kazandırılan Antep fıstığı işleme tesisinin açılışı yapılacak.

 

Hacıköseler Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Dernek Başkanı Alaattin Sarıoğlu, Yenipazar’da üretim kapasitesi gün geçtikçe artan Antep fıstığını kendileri işleyerek Aydın ekonomisine katkı sağlayacaklarını belirtirken, ürünün tanıtımı için bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan festival için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

"ANKARALI AYŞE SAHNE ALACAK"

Hacıköseler Mahallesi’nde kurdukları 650 metrekare kapalı alana sahip ve bir 700 bin liraya mal olan Antep fıstığı işleme tesisini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) aldıkları yüzde 50 hibe ile hayata geçirdiklerini belirten Muhtar Alaattin Sarıoğlu, “Bu hafta sonu Pazar günü bölgemize kazandırdığımız ve bölgemizde ilk tesis olan Antep fıstığı tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Saat 19:00’da açılış töreni ile başlayacak olan programımız, her yıl yaptığımız Antep Fıstığı Festivali ile devam edeceğiz. Festivalimiz, mahalle halkımızdan oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayacak ve devamında da Ege’nin Ferdi’si olan sanatçımız Ahmet Durmuş sahne alacak. Gecenin finalini ise, bölgemizin çok sevilen sanatçısı Ankaralı Ayşe (Ayşe Dinçer) ile yapacağız. İnşallah güzel bir gün geçireceğiz. Protokol üyelerimizin de katılım sağlayacağız etkinliğimize, tüm halkımızda davetlidir” ifadelerini kullandı.  







 
Son Eklenen Haberler