28 Mart 2024, Perşembe

Muhtarların domuz muhabbeti

10 Ağustos 2016, Çarşamba 13:05

     


Çine Elderesi Muhtarı Ahmet Yaldız, arkadaşları ile birlikte tarlalara zarar veren domuzlardan birisini tüfek ile vurarak öldürdü. Muhtar Yaldız, öldürdükleri domuzun fotoğrafını çekip, sosyal paylaşım sitesinde, 'Domuzu sonunda avcı arkadaşlarla cennete gönderdik' yazısı ile paylaştı.

Çine Elderesi Muhtarı Ahmet Yaldız'ın Müslümanların etini yemediği domuzu 'Cennete gönderdik' şeklindeki yorumu, olayı espritüelleştirirken, ilçede her geçen gün daha da ciddileşen domuz sorununu ise bir kez daha hatırlattı. Paylaşımın altına mahallesinde ciddi domuz sıkıntısı yaşandığını yazan Çine Kahraman Mahalle Muhtarı Abdülkadir Akalın da, 'Eline sağlık kardeşim' yazarken, AK Parti Çine eski yönetim kurulu üyesi Nejdet Yıkılmaz ise, 'Başınız sağ olsun sayın muhtarım, ellerine sağlık olsun. Selamlar, sevgiler olsun herkese' yorumunda bulundu.

 

ÜRETİCİ DOMUZLAR İLE MÜCADELE EDİYOR

Çine'de domuzların tarladaki ürünlere verdiği zarar her geçen gün biraz daha artarken yıllardır domuz avının yasak olması da Çine'de domuz sayısının fazlalaşmasına neden oldu. Çineli üreticiler, ürünlerine zarar veren domuzlarla yasal olmayan yollardan mücadeleyi sürdürüyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler