29 Mart 2024, Cuma

Savaş, hayallerine yürüyor

10 Haziran 2016, Cuma 10:30

     


Adnan Menderes Üniversitesi, Çine’de yaşayan 17 yaşındaki doğuştan yürüme engelli Savaş Yıldız’ın yürüyebilmesi için seferber oldu. Tedaviye olumlu yanıt veren Yıldız, ameliyatın olumlu geçmesi halinde arkadaşları gibi yürüyüp koşabilecek.

Çine’de yaşayan 17 yaşındaki doğuştan yürüme engelli Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Savaş Yıldız’ın hayatı, katılmış olduğu Çine Özel Alinda Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği engelliler gecesinde bir anda değişmeye başladı. Gecenin ilgi odağı olan Savaş Yıldız’a AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Nurten Payza’nın ricası üzerine yardım kuruluşu Aymelek Dernek Başkanı Yurdagül Altınbaş tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi. Duygusal anların yaşandığı geceye davetsiz katılan Yatağanlı Mustafa Suphi Aydoğmuş ise Savaş Yıldız’a akülü sandalye hediye edeceğini duyurdu.

SAVAŞ ADÜ'DE AMELİYAT OLACAK

Aydoğmuş’un bu duygusal yaklaşımı karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Aymelek Dernek Başkanı Yurdagül Altınbaş, yürüme engelli Savaş Yıldız’ın yürüyebilmesi için Adnan Menderes Üniversitesi Ortopedi Ve Travmatoloji Prof. Dr. Şevki Öner Şavk ile görüşerek Yıldız’ın ADÜ’de tedavisini sağladı. Önce fizik tedavi uygulanan Yıldız’ın önümüzdeki günlerde emarının çekileceği, ardından ameliyat tarihinin belirleneceği bildirildi. Ayak bileklerindeki sorun nedeniyle yürüyemeyen Savaş Yıldız'ın, başarılı geçme ihtimali yüksek ameliyatla ayağa kalkabileceği öğrenildi.

 

ÇOK MUTLU VE UMUTLU

Doğuştan yürüme engelli 17 yaşındaki Savaş Yıldız, katıldığı engelliler gecesiyle birlikte hayatının değiştiğini, ameliyattan umutlu olduğunu ve her şeyin çok iyi olacağına inandığını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler