16 Nisan 2024, Salı

İçmeden sarhoş oldular

10 Mayıs 2019, Cuma 13:36

     


Karpuzlu'da gerçekleştirilen Trafik Haftası etkinliğinde alkol gözlüğü eğitim standı açıldı. Gözlüğü takanlar sarhoşluğun ne olduğunu içmeden öğrenirken bu sayede alkolün trafikte yarattığı tehlike bir kez daha gözler önüne serildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Karpuzlu'da Trafik Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Jandarma ve polis ekiplerince gerçekleştirilen etkinliğe Karpuzlu Kaymakamı Mahmut Fazıl Yıldız ve protokol üyeleri, emniyet, jandarma personeli ve öğrenciler katıldı. Hafta dolayısıyla emniyet ve jandarma ekiplerince hazırlanan stantları gezen protokol üyeleri, yetkililerden stantlarda yer alan trafik işaret, araç ve gereçleri hakkında bilgi aldı. Program öğrenciler için düzenlenen çizgi film gösterimleri ve jandarma eğitimli köpeklerin gösterileriyle devam etti. Trafik Haftası münasebetiyle düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve takdir toplayan çalışmalarından dolayı başpolis Naciye Amcalar, trafik polisi Murat Bildirici, Jandarma Trafik TİM Komutanı Uzman Çavuş Hakan Gülbahar, Jandarma Trafik TİM Komutan Yardımcısı Uzman Çavuş Nevzat Meydan ile birlikte yılın şoförü seçilen Hakan Akkoyun, Karpuzlu Kaymakamı Mahmut Fazıl Yıldız tarafından ödüllendirildi. Ayrıca halka günün anlam ve önemini belirten hediyeler dağıtıldı.

 

GÖZLÜĞÜ TAKAN SARHOŞ OLDU

Etkinlikte alkol gözlüğü standı açıldı. Alkollüyken ortaya çıkan davranış bozukluklarına dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara, 130 promil alkollü kişinin nesneleri gördüğü şekilde gösteren özel üretilmiş gözlük takıldı. Gözlüğü takanlar içmeden sarhoş olurken, alkollü araç kullanmanın ne denli yanlış ve tehlikeli bir davranış olduğunu yaşayarak öğrendi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler