29 Mart 2024, Cuma

Traktöre kadın eli değdi

10 Mayıs 2018, Perşembe 14:17

     


Çine'de yaşayan Bilgin Akbaş (34), çay ve yemek yapmak için sanayi sitesinde traktör tamircisi olan eşi Ramazan Akbaş'ın (37) yanında çalışmaya başladı. Anahtarlara ve traktörlere merakı olan Akbaş, eşinin yanında çay ve yemek yapmakla kalmayıp traktör tamirine de el attı. Bilgin Akbaş, son dönemlerde çırak yetişmemesinden yakınan eşinin en büyük yardımcısı oldu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

İki çocuk annesi Bilgin Akbaş, sanayi sitesinde traktör tamircisi olan eşi Ramazan Akbaş'ın yanında çay ve yemek yapmak için işe başladı. Çırak yetişmediği için traktörleri tek başına tamir eden eşine yardım etti. Anahtarları verirken eşini izleyerek motoru söküp takmayı öğrendi. İçinde traktör tamiri için heves olduğunu belirten Bilgin Akbaş, "Eşime yardım etmek için anahtar veriyordum. İstediği anahtarları aklımda tutup nasıl tamir ettiğini izledim. O da merakımı fark etti. Elime anahtarları verip motoru söküp takmayı öğretti. Şimdi tek başıma motorun parçalarını söküp takabiliyorum" dedi.

 

ÇIRAK YETİŞMEYİNCE EŞİNİ YETİŞTİRDİ

İlkokuldan mezun olunca sanayide çalışıp motor tamir etmeyi öğrenen Ramazan Akbaş, "Eskiden küçük yaşlarda sanayide öğrenilirdi tamircilik. Şimdi ise çırak yetişmiyor. Ben de çırak bulamadığım için dükkanda çok zorlanıyordum. Eşim çay ve yemek yapmak için yardım etmeye geldi. Aynı zamanda motorları tamir ederken bana yardım etmeye başladı. İçinde merak vardı, ben de onu çırak olarak yetiştirdim. Şimdi beş yıllık çıraklardan daha iyi motor tamir ediyor. Bu gidişle ustasını bile geçeceğe benziyor" diye konuştu.

 

"ÇEVREDEKİLER TAKDİR EDİYOR"

Eskiden sanayide bir kadının çalışmasının hoş karşılanmadığını belirten Ramazan Akbaş, "Günümüzde kadınlar birçok sektörde çalışıyor. Farklı dallarda olduğu gibi sanayide de kadınlar çalışıyor. O yüzden eşimin benimle birlikte çalışmasını hiç kimse yadırgamıyor, aksine takdir ediyor" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler