28 Mart 2024, Perşembe

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlandı

10 Nisan 2019, Çarşamba 13:23

     


Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası, Çine'de de kutlandı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Yağan yağmura rağmen Çine Hükumet Meydanı Atatürk büstü önünde çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlik, polis binasında verilen ikramlarla son buldu. Kutlamaya, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Kaya, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Şehit Polis Mustafa Gencel'in annesi Mehbare Gencel, kardeşi Osman Gencel ve Soner Gencel, sivil toplum kuruluş, parti ve kamu kurum temsilcileri, muhtarlar, öğretmenlerle, vatandaşlar da katıldı. 29 Mayıs 2003 tarihinde görevi başındayken İstanbul’da geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren Şehit Polis Mustafa Gencel adına ailesi tarafından teşkilat binası önünde lokma hayrı gerçekleştirildi.

 

"ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ"

Tüm polisler adına bir konuşma gerçekleştiren polis Şerife Balcı, "Mazisi başarılarla dolu Türk Milleti'nin sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

 

KAYMAKAMDAN POLİSLERE ÖZEL PASTA

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan tarafından polislere özel hazırlatılan pastayı, Kaymakam Turan Erdoğan ve Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek birlikte kesti. Kaymakam Erdoğan, "Vatandaşı ailesinin önüne geçiren birisi varsa oda polis teşkilatındandır. Allah çoluklu çocuklu nice günler nasip eylesin. Verdiğiniz emekler için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek ise, "Gezi olaylarında, Kobani olaylarında ve darbe girişiminde hep bizler vardık. Şehitler verdik, gaziler verdik. Bizler var olduğumuz sürece bu vatan var olmaya devam edecektir. Hepinize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler