25 Nisan 2024, Perşembe

“Bacasız sanayiden payımıza düşeni almak istiyoruz”

10 Şubat 2017, Cuma 09:35

     


Alabanda Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i ziyaret etti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bacasız sanayiden payımıza düşeni almak istiyoruz” dedi.

 

Alabanda Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ali Uyguç ve yönetim kurulu üyeleri, Ramazan Karaman, İbrahim Çavdar ve Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer2i makamında ziyaret etti.

 

Sohbet havası ortamında geçen ziyarette Alabanda Antik Kentinin yeni dönem kazı çalışmaları ile ilgili yapılabilecekler konuşuldu. 2017 yılı kazı çalışmaları iznini alan Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doçent Doktor Ali Tavukçu’nun kazı çalışmaları yapabilmesi için ihtiyaç duyulanlar ele alındı. Dernek çalışanları geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 kazı çalışmalarında da belediyeden destek beklediklerini söyledi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine sınırları içerisinde yapılan Tepecik Höyüğü kazılarına ve Alabanda Antik Kentinde yapılan kazı çalışmalarına her türlü yardımı sağlamakta olduklarını ve oacaklarını bildirdi.

 

“PAYIMIZA DÜŞENİ ALMAK İSTİYORUZ”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Alabanda kazılarında elimizden geleni yapacağımızı halkımızın bilmesini istiyoruz. Çine tarih açısından zengin yapıya sahip. Geçtiğimiz yıl Gerga Antik Kentine ulaşım için yol çalışması yaptık. Alabanda içinde gerekli desteği vermeye hazırız. Bacasız sanayiden payımıza düşeni almak istiyoruz. Bunun için gelecekte gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yatırımlarımız da var. Alabanda Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Derneği’ne çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler