20 Nisan 2024, Cumartesi

Klorlu suya tepki

9 Kasım 2016, Çarşamba 09:03

     


Çine’nin Yeniköy Mahallesi sakinleri, depoya fazla klor konulması nedeniyle musluklardan akan suyu içemediklerini, 3 aydır içme suyunu Çine’den götürdüklerini belirterek bu konudaki şikayetlerinin dikkate alınmasını istediler.

 

Konuyu yetkililere bildirmelerine rağmen sıkıntının devam ettiğini ifade eden 280 haneli, 900 nüfuslu Yeni Mahalle'deki vatandaşlar, mahallede yaşayanların karın ağrısı şikayetlerinin arttığını söylediler.

Mahalle halkından Yücel Yokuş (41), “Mahalle olarak 3 aydın çeşmelerden akan suyu içemiyoruz. Çeşmelerimize memba suyu geliyor ama içine konulan klor fazla olduğu için suyu içemiyoruz. Bu konuyu mahalle muhtarımıza ve ASKİ’ye bildirdik. Görevli arkadaşlarımız gelip kontrol ettiler. Ama havaların soğumasında dolayı fazla su kullanımı olmayınca depoda fazla klor biriktiğini düşünüyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Çünkü 3 aydın içme suyumuzu Çine’den parayla satın alıp öyle tüketiyoruz” dedi.

 

“KARNIMIZ AĞRIMAYA BAŞLADI”

54 yaşındaki Mehmet Deniş ise, “Depodan gelen suyla yemek ve çay yapamıyoruz. Yemek ve çay pişirenlerde karın ağrısı başladı. Bu sorunun bir an önce giderilmesi istiyoruz. Yoksa mahalle halkı olarak hepimiz hastanelik olacağız” diye konuştu.

Öte yandan Yeniköy Mahallesi kadınları da klorlu su ile yaptıkları yemek ve çaydan tat alamadıklarını söylediler. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler