19 Nisan 2024, Cuma

Atıgan: Kurban Bayramı üreticinin yüzünü güldürdü

9 Eylül 2016, Cuma 19:34

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Kurban Bayramı üreticinin yüzünü güldürdü” dedi.

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Ege Et’te deneme kesimlerinin başlamasına çok sevindiklerini söyleyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Ege Et’te kurban kesimlerinin yapılmasını istedi. Çine’nin Akçaova Mahallesi’nde kapalı olan mezbahanın Kurban Bayramı'nda açılmasını isteyen Atıgan, vatandaşın rahat bir bayram geçirmesi için yetkilileri göreve davet etti.

“İZMİR PAZARINA BİN 500 HAYVAN GİTTİ”

Çine ve mahallelerinden 30’a yakın üreticinin İzmir'deki hayvan pazarlarına bin 500’e yakın kurbanlık hayvan götürdüğünü belirten Başkan Atıgan, “Kurban, özellik isteyen bir iş. Bölgemizden 30’a yakın üreticimiz, İzmir pazarına bin 500’e yakın hayvan sevkıyatı yapmıştır. Tabi bu satış yerlerindeki sıkıntıyı göğüslemek, 15-20 gün çadırlarda kalmak kolay bir iş değil. Üreticilerimiz büyük bir özveriyle vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban kesmesine hem yardımcı oluyor hem de kazanç kapısı olarak görüyor. Bu yıl Tarım Bakanlığı'nın ve İlçe Müdürlüğü'nün başarılı çalışmasında dolayı bölgemizde herhangi bir salgın hastalık görülmedi. Herkes gönül rahatlığıyla hayvanını kesebilir. Önemli olan üreticimizin çok tamahkâr olmaması ve mümkün olduğunca geriye hayvan getirmemesidir. Türkiye’nin her yerinden pazarlara hayvanlar geliyor. Bazı bölgelerden gelen hastalıklar, pazarlarda bizim hayvanlarımıza bulaşabilir. Elimizde kalan hayvanları tekrar işletmemize getirirsek o hastalığı bölgemize taşımış oluruz. Onun için üreticimizin elinde kalan hayvanları geri getirmemesini, yetkilerin de bu konuda tedbir almasını istiyoruz” dedi.

 

“ÜRETİCİ FİYATLARDAN MEMNUN”

Besicilerin piyasadan memnun olduğunu söyleyen Özkan Atıgan, “Üreticimiz sattığı hayvandan para kazanıyor. Piyasa bu yıl çok iyi. Hayvanın canlı baskül fiyatının 16-17 TL olduğunu öğrendim. Biraz küçük olan hayvanlar da bu fiyatın üstünden satılıyormuş. Kurban Bayramı sonrasında piyasada hareket olacağını düşünüyorum. Kurbanlık hayvanını satan üreticimiz etrafa borcunu ödeyecektir. Bu da piyasayı hareketlendirir” diye konuştu.

 

“AKÇVAOVA MEZBAHASI BİR GÜNLÜK AÇILSIN”

Başkan Atıgan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Son günlerde Ege Et’te deneme kesimlerinin yapıldığı duyumlarını alıyoruz. Ege Et’te kurban kesimleri yapılırsa Çineliler ve Aydınlılar rahat edecek. Çünkü Aydın ve ilçelerinde Ege Et’te kurban kestiren birçok vatandaşımız var. Onların kurbanlarını sağlıklı bir şekilde kesmesini sağlayacağız. Aynı şekilde Akçaova Mahallesi'nde bulunan ve uzun bir süredir kapalı olan mezbahanın, kurban bayramında hiç değilse bir gün açılmasını istiyoruz. Yetkiler bu konuda vatandaşımıza yardımcı olsun” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler