20 Nisan 2024, Cumartesi

Hırsızlar, mahalle sakinlerini isyan ettirdi

9 Eylül 2014, Salı 15:22

     


Çine’nin Umurköy Mahallesi’nden yaklaşık 40 gün önce hırsız yada hırsızlar tarafından Türk Telekom’a ait yaklaşık 150 metre uzunluğundaki telefon kablolarının çalınmasının ardından mahalle sakinleri iletişimsiz kaldı. Durumu yetkililere bildirmelerine rağmen, yetkililerin duyarsız kaldığını iddia eden mahalle sakinleri, duruma isyan etti.

 

"MAĞDURUZ"

Yaklaşık 40 gündür telefon ve internet hizmetinden mahrum kaldıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Hasan Çoban (28), “Her yıl mahallemizde bu tarz hırsızlık olayları yaşanıyor. İki yıl önce aynı şekilde hırsız veya hırsızlar tarafından Telekom’a ait kabloların çalınmasından dolayı iletişimsiz kalmıştık. Bu yıl da aynı hırsızlık olayı yaşandı. Durumu yetkilere defalarca kez bildirdik. Ama hala sorun çözülmedi. Telekom, kullanamadığımız telefon ve internetin parasını bizden tahsil ediyor. İptal ettirmek istediğimizde cayma bedeli talep ediyor. Mağduruz. Kimse bu sorunla ilgilenmiyor” dedi.

 

"SORUNU TELEKOM ÇÖZEMEYECEKSE BİZ ÇÖZELİM ”

Çalınan kablonun yaklaşık 150 metre uzunluğunda olduğunu ifade eden Muhammet Boğa (46) da, “konu hakkında Aydın’a giderek, Telekom yetkililerine sorunu ilettim. Benim gibi bire bir sorunu yetkililere bizzat bildiren çok kişi var. Şu anda mahalle sakinleri olarak hizmet alamıyoruz. Eğer Türk Telekom’un sorunu çözecek parası yoksa, söylesinler mahalle sakinleri olarak para toplayıp, sorunu biz çözelim" diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler