19 Nisan 2024, Cuma

Bu görüntü şoke etti

9 Ağustos 2019, Cuma 12:28

     


Çine'de yasak olmasına rağmen açıkta satılan simitler sağlığı tehdit ederken, duyarlı vatandaşlar bu konuda yeterli ilgi göstermeyen satıcıların yetkililer tarafından uyarılması ve bu sağlık sorununun bir an önce giderilmesini isteyerek göreve davet etti.

 

Hijyen ve sağlık kurallarına aykırı bir şekilde bir kamyonet kasasında demir ayaklıklar ile birlikte açıkta öylece Çine pazarında görüntülenen simitler şoke etti. Açık havada mikropların toz ile birleşerek açıkta satılan ürünlere yapıştığını hatırlatan duyarlı vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti. Mikropların sıcak havalarda açık gıdalara daha kolay bir şekilde ulaştığını belirten vatandaşlar, hastalıklara davetiye çıkaran bu sağlık sorununun bir an önce önlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

2013 yılında Çine Belediye Zabıta Amirliği tarafından sağlığı tehdit ettiği gerekçesi ile açıkta simit satışı yasaklanmış bu karar bütün simit satıcılarına bildirilmiş ürünlerin camekan dolaplarda ya da torba içerisinde muhafaza ederek satışa sunulabileceği bildirilmişti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler