29 Mart 2024, Cuma

Varillerle harikalar yaratıyor

9 Temmuz 2018, Pazartesi 09:27

     


Çineli demirci ustası Ercan Kılınç, hurdaya ayrılan varilleri hayal gücü ve yaratıcılığı ile mekanların baş tacı yaptı. Demirci ustası böylece hem ekonomisine hem de çevresine fayda sağlıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Sanayi Sitesinde profil doğrama ve ferforje işleri yapan Genç Demir adlı işletme sahibi Ercan Kılınç, hurdaya ayrılan varillerden mobilyalar üretti. Atığın geri dönüştürülmesinin önemini çok iyi bilen Kılınç'ın, alışılagelmişin dışında 50 liraya satın aldığı varillerden ürettiği mobilyalar beğeni ve takdir topladı. Hayal gücü ve yaratıcılığı ile hurdaya ayrılan varillerden masa, koltuk, bank, televizyon ünitesi, dolap gibi mobilyalar üreten Ercan Kılınç, "Ben bu farklı tasarımı başka bir ilde gördüm. Onlar yapıyor ise ben daha güzelini yapabilirim diye düşündüm. 50 lira civarında satın aldığımız varillerden el emeği ve göz nuru çalışmalarımız ile farklı mobilyalar üretiyoruz. Bu işler gönül işi. İşimi severek yapıyorum. Rutin işlerimizden kalan boş zamanlarımı bu işe ayırdım. Her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Allah razı olsun bazı kafe ve restoran tarzı işletmeler yapmış olduğumuz eserleri beğenerek müşterilerinin hizmetine sundu. Varil mobilyalar kullanışlı, rahat ve göze hoş geliyor. Varillerden daha çok araç elde etmek istiyorum. Özel siparişlere her zaman açığız, yeter ki talep olsun" diye konuştu.

 

PLASTİK VARİLLER YEMLİĞE DÖNÜŞÜYOR

Ercan Kılınç, plastik varillerden ise hayvan barınaklarında kullanılması için yemlik yaptıklarını ve varilden yapılan yemliğin diğer beton ve demir yemliklere göre daha ucuz maliyetli olduğu için tercih edildiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler