23 Nisan 2024, Salı

Hayat kurtarmak için sıraya girdiler

9 Şubat 2019, Cumartesi 15:45

     


Çineliler, Kızılay'ın gerçekleştirmiş olduğu kan ve kök hücre bağışına yoğun ilgi gösterdi. Kampanya ile 87 ünite kan ve 36 kök hücre bağışı yapıldı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de Kızılay tarafından Eğitim Sen, Eğitim İş, Kültür Derneği, Alabanda Derneği, Tahtacılar Derneği ve Engeliler Derneği'nin desteği ile gerçekleştirilen kan ve kök hücre bağışına hayırsever vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çine'de bir çok ilçeye göre daha fazla kan ve kök hücre bağışında bulunulurken 87 ünite kan ve 36 kök hücre bağışı toplandı.

 

BAĞIŞLARIN ARTMASINI İSTİYORLAR

Çine Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Alp Özerdem, kan ve kök hücre bağışı veren tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür ederken, Çine Alabanda Dernek Başkanı Arif Ali Uyguç, Türkiye'de lösemi hastalarının umutla beklediği kök hücre bağışının yeterli sayıda olmadığını bu sayının çoğaltılması için daha kapsamlı ve bağışın önemine dikkat çeken kampanyalar yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Bir insan hayatının kurtarılmasından daha büyük bir sevinç kaynağı olmadığına vurgu yapan Başkan Uyguç, sağlıklı tüm bireylerin gelecekte yardıma muhtaç hastalar olabileceği gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler