24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine'de 60 yıllık sorun çözüme kavuşturuldu

8 Aralık 2019, Pazar 11:47

     


Çine'de 1960'lı yıllarda hak sahiplerine teslim edilen, 5 yıl süre içinde arazilerinin imar ihyasını yaparak zeytinlik haline getiren ancak idari sebeplerden ötürü bugüne kadar tapuları devredilmeyen 29 hak sahibine tapuları devredildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Özeren Mahallesinde 1960'lı yıllarda 3573 sayılı zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerin aşılattırılması hakkında kanun kapsamında devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan delicelik arazilerin tahsis edilerek imar ihyası karşılığı bedelsiz devredilmesi prensibine dayanan bir çalışma yürütüldü. 5 yıl süre içinde arazilerinin imar ihyasını yaparak zeytinlik haline getiren 29 hak sahibine idari sebeplerden ötürü bugüne kadar tapuları devredilmedi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'inde katılım sağladığı Çine Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen tören ile 176,8 dekar zeytinliğin tapuları 29 tapu sahibine teslim edildi. Törene ayrıca Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun,Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar da katıldı. 60 yılın ardından hak ettiği tapusuna kavuşan Ekrem Ülker, sorunun çözümünde emeği geçen protokol üyelerine teşekkür ederek, zeybek oynadı.

 

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

"Birileri söz verir, sadece konuşur, biz ise sözümüzü yerine getiririz" diyerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ilçedeki 7 mahallede bulunan tapu sorununu 'ben çözerim' sözüne atıfta bulunarak sorunu kendilerinin çözdüğünü hatırlatan AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "500 tahsili ilgilendiren 7 mahallemizdeki meseleyi yine biz çözdük. Birileri söz verdi, yerine getirmedi. AK Parti iktidarı söz verdi mi yerine getirir. Söz verenler yerine getiremedi, sorunu çözmek yine bize nasip oldu. Çine'mizde güzel işlere imza atıyoruz, Aydın'ın her yerinde öyle. Biraz önce Sarıçay Barajının şantiyesini ziyaret ettik. 2060 yılına kadar Söke ve Kuşadası ilçelerimizin içme suyu problemini çözecek bir çalışma. Maliyeti 511 milyon lira. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu 5 yıl boyunca ben yapacağım dedi, durdu. DSİ ihalesini yaptı, kaynağı buldu. Projeyi bitirecek, sonra Büyükşehir'e devredecek 30 yıl boyunca Büyükşehir ödeyecek. Bunu yapabilmek için kaynağa ve proje bilgisine ihtiyaç var. Buda DSİ'de var. Güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Aydın'a eski para ile 24 katrilyon yatırım yaptık. Söke Bağarası sulama amaçlı proje ile 47 kilometre boru döşüyoruz. Yerin altına döşüyoruz, görünmüyor boruların biri 43 bin lira. Çiftçimiz için çalışıyoruz. TOKİ evleri için Bakanlık projeyi onayladı, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Bugüne kadar belediyeden kaynaklı sorunlar nedeniyle gerçekleştiremedik, şimdiye vatandaşlarımız evlerinde oturuyor olacaktı. Hükumet Konağı çalışmaları hızla devam ediyor. Doğalgaz getiremezler dediler, getirdik. Ocak ayından itibaren asfaltın diğer tarafında yine çalışmalar başlayacak. Yeni hastane projemiz için çalışmalar devam ediyor. Modern bir hastane inşa edeceğiz. Çine OSB'de yer kalmadı, genişletme çalışmalarımız sürüyor. Çine'mize orman işletme müdürlüğü kazandıracağız. Yapacak çok işimiz var" şeklinde konuştu.

 

"BU BİZE DERS OLSUN"

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, 25 tapu sahibinin vefat ettiğini ve tapularının evlatlarına verildiğini belirterek, "Devlet, millet, vatandaş şahısta bugünkü işini yarına bırakmamalı. Keşke sağlıklarında bu tapularını alabilselerdi. Bu bize ders olsun. İşlerimiz zamanında yapalım. Ancak bu şekilde ilerleyebiliriz" dedi.

 

"AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ise devlet ve milletin uyum içerisinde çalışmaya başladığında çözümlenemeyecek sorun olmadığını belirterek, "Devlet ve millet senkronize bir şekilde işletilebilir ise ne kadar zor olsa da sorunlar çözülebilir. At sahibine göre kişner. Devletin en üstündeki milletine hizmeti kendisine şiar edinmiş ise onun altındakiler de sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olmayı kendine ihtiyat eder, ahlak haline getirir. 60 yıldır idari sebeplerle o dönemin bürokratları risk almak istememiş. Devletin ve milletin uyumlu bir döneminde Allah'ın izniyle bu sorun çözüldü" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler