19 Nisan 2024, Cuma

Bülbülün hikayesi

8 Ağustos 2019, Perşembe 09:57

     


Çine'de bir mezar üzerindeki su testisine yuva yapan ve yumurtlayan bir çift bülbülü fark eden Çineli Avukat Doğan Yörük'ün o ana dair ölümsüzleştirdiği fotoğraflar ve sarf ettiği sözler duygulandırdı. Avukat Yörük, oğlu Doğancan Yörük'ü 20 yaşında babalar gününde toprağa uğurlamıştı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin tanınmış avukatlarından birisi olan ve oğlunu genç yaşta kaybeden Doğan Yörük'ün bir mezarlıkta ölümsüzleştirdiği bülbüller ve hikayeleri büyüledi. 2015 yılında oğlu Doğancan Yörük'ü 20 yaşında babalar gününde toprağa uğurlayan Doğan Yörük yine bir yakınını son yolculuğunda yalnız bırakmamak için gitmiş olduğu mezarlıkta testinin içerisinden çıkan bülbülleri fark ederek o anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Yörük'ün sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ve o anlarda yaşadığı duygularına tercüman hüzün dolu sözleri yürek burktu.

 

Bülbülleri testi üzerinde fotoğraflayan Doğan Yörük, o an yaşadığı anlar ile duygu ve düşüncelerini şu sözleriyle paylaştı: Defin merasimi sırasında önümdeki mezarın üzerindeki testiden bir bülbül çıktı. Etrafa baktı bekledi ve ağır ağır uçarak yakındaki ağacın dalına kondu. Testiden ayrılmak istemediği hareketlerinden belli. Heyecan içerisinde. Merakla testinin içine bakmak için eğildiğimde, bir bülbül daha çıktı. Gözgözeyiz. Bülbül, testinin üzerinden etrafa bakıyor. Kaçmadı. Korkmadı. Bir süre kaldı orada. Adeta meydan okudu mezarlıktaki herkese. Her ikisi de vücutlarıyla, kuyruklarıyla testinin ağzını kapatma çabasında. Oda uçarak bir dala konup beklemeye başladı. Merakla testinin içerisine baktığımda... 10'dan fazla yumurta.... Etraftakileri uzaklaştırdım oradan. Sonra ardı ardına tekrar testiye girdiler. Yaşam her yerde ve her ortamda, her formda devam ediyor. Dönme dolap gibi. Canlar iniyor, başka canlar biniyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler