25 Nisan 2024, Perşembe

Bu fabrikanın çalışanları Bayram önü işsiz kaldı

8 Temmuz 2022, Cuma 11:28

     


Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık bir yıl önce faaliyete giren EYSA Quartz Surfeces adlı fabrika faaliyetini durdurdu. Firma ortağı durumun geçici olduğunu öne sürdü.

Aydın protokolünün katılımı ve şaşalı bir törenle gerçekleşen açılışında 150 kişinin istihdam edileceği açıklanan fabrikanın çalışanları bayram önü işsiz kaldı. Firmanın yönetsel kriz nedeniyle kapandığı belirtiliyor.

Öte yandan; Fabrikanın ortaklarından EYSİM Madencilik’in sahibi Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir’in, maden firmasındaki hisselerinin satışı için de görüşmeler yaptığı konuşuluyor. Demir, konuşmaların dedikodudan ibaret olduğunu belirtti.

“SÖYLENTİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Eysa Quartz Surfeces adlı fabrikanın faaliyetinin durduğu bilgisini doğrulayan Muhammet Demir, “Geçici bir süreliğine fabrikada faaliyet durdu. Bazı yenilikler yaptıktan sonra tekrar üretime başlayacağız. Açılışta 150 kişi istihdam edeceğimizi belirtmiş olsak da fiilen 30 çalışanımız vardı. Onlardan çalışmak isteyenleri de maden firmamızda istihdam ettik” dedi.

EYSİM Madencilikteki hisselerinin satışı konusundaki söylentileri de değerlendiren Demir, “Sık sık bizimle ilgili bu tür konuşmalar yapılıyor. Lakin bunların hiç birinden benim haberim yok” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler