24 Nisan 2024, Çarşamba

Bu hastalığın tedavisi yok

8 Temmuz 2019, Pazartesi 16:16

     


Balık av yasağının kalkması ile birlikte amatör balıkçılar barajlara akın etti. Balık avı ile şehrin gürültüsünden uzak doğa ile iç içe olmanın keyfini yaşadığını ifade eden amatör balıkçı Ümit Dinç, balık tutmanın tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Bir süredir av yasağı nedeniyle tutkularına hasret kalan amatör balıkçılar 15 Haziran tarihinde av yasağının kalması ile birlikte barajlara akın ederken, Çineli amatör balıkçı Ümit Dinç (37), balık tutmayı özgürlüğe kaçış, doğaya olan aşk olarak nitelendirdi. Şehrin gürültüsünden uzak, kuş ve su sesinin dinginliği, yeşille mavinin kardeşliğine tanıklık etmenin bir başka haz olduğunu ifade eden Dinç, "Amatör balıkçılık ayrı bir duygu. Önce bir hevesle başlıyor. Sonra bu heves, sevgiye onun ötesinde karşı konulamaz bir tutkuya dönüşüyor. Küçüklüğümde başladığım bu tutkumu ömrüm yettiğince yaşamaya devam edeceğim." diye konuştu.

 

ŞEHİRDEN UZAK DOĞA İLE İÇİ İÇE

Kendini kaptırırcasına, soğuk, sıcak, kar, yağmur, çamur demeden sabahın erken saatlerinde kalkıp göl kıyısında gündoğumunu beklemenin zorla yaptırılacak bir etkinlik olmadığını söyleyen Ümit Dinç, "Balık tutmak tedavisi henüz bulunamayan bir hastalık. Öyle bir hastalık ki 'Özlediğim hayat bu, hayallerim buydu' dedirten bir hastalık. Stres atmanın en güzel yolu amatör balıkçılık. Doğa ile iç içe, şehrin gürültüsünden uzak, insanı özü ile baş başa bırakan, yoga tarzında bir etkinlik. Dünyanın tüm dertlerini arkamızda, yaşadığımız şehrin tam da ortasında bırakarak huzuru da yanımıza alarak vakit buldukça arkadaşlarla göl kıyısına geliyoruz. Gözümüz mavi suda, kulağımız ise oltanın zilinde. O oltanın zili her çaldığında ise anlatılmaz yaşanır bir sevinç kaplıyor içimizi." şeklinde konuştu.

 

KAÇAK AVCILIK DURDURULMALI

Avlama yasağının olmadığı dönemlerde Çine Adnan Menderes Barajı'nı tercih ettiklerini ifade eden Dinç, "Çine Adnan Menderes Barajı büyük olduğu için balıkçılık için çok uygun bir av alanı. Adeta barajımızda bolluk var. Ancak burada olta balıkçılığının yanı sıra yasak avlanmalarda yapılıyor. Bazı duyarsız kişiler ağ ile balık avı yapıyor. Bunun acilen önüne geçilmesi gerekiyor. Ağ ile avlanmanın cezası çok büyük ancak bu kişiler suç üstü yapılmadığı için bu cezaya maruz kalmıyor. Bu konuda yetkililer biraz daha sık denetim gerçekleştirmeli ve bu yasak avcılığın önüne geçilmeli." dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler