29 Mart 2024, Cuma

“AK Parti’ye El Fatiha okumak dileğiyle”

8 Temmuz 2016, Cuma 09:26

     


CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız, partinin Çine İlçe binasında Çinelilerle bayramlaştı. CHP’li vekiller AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, gerçek Müslüman olmadıklarını ima ettiği AK Parti iktidarının politikalarının çöktüğünü ifade etti, ‘AK Parti’ye El Fatiha okumak dileğiyle’ dedi.

 

Bayramın ikinci günü gerçekleştirilen bayramlaşmaya, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız’ın yanı sıra Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve çok sayıda partili katıldı. Çinelilerin yoğun ilgi gösterdiği törende CHP’li vekiller halk ile bayramlaştı.

 

“TAYYİP KALMAZDI”

Bayramlaşmada konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bunun sebebi dikdatör, padişah olmak isteyen Erdoğan’dır. Ülkenin bu hale gelmesinin sebebi budur. Türkiye’nin kurtuluşu için CHP iktidarına ihtiyaç vardır. Bizim ilk önce kendi aramızdaki sorunlarımızı çözmemiz lazım. Genel Başkanımızı eleştirdiğimiz kadar Tayyip’i eleştirseydik, Tayyip kalmazdı. Bir daha çocuklarımız sokaklarda gezemeyecek duruma gelecek, bunu istiyorlar. Bu saatten sonra kavgamızı bırakacağız sadece hedefimiz iktidar ve Tayyip olmalı” dedi.

 

AK PARTİ’NİN POLİTİKALARI ÇÖKMÜŞ DURUMDA

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise şunları söyledi: Hz. Peygamber Efendimiz Mekke’de sahabe ile birlikte oturuyor, önlerinden bir cenaze geçiyor ve ayağa kalkıyor. Sahabenin birisi diyor ki ‘Efendim niye ayağa kalktık o Museviydi’ Efendimiz diyor ki ‘Bir cenaze geçerken ayağa kalkmak için insan olması yeterlidir.’ Bu Erdoğan’ın Hz. Peygamber’in davranışlarından öğreneceği çok şey var. Bir insana saygı göstermek için insan olması yeterli. Kendilerini Müslüman olarak addedenler var. Müslümanlıkla alakası olmayan, siyasette Müslümanlığı satanlar var. Bunların gerçek Müslüman olmadıklarını anlatmamız gerekiyor. Bütün eteğimizdeki taşları dökerek, tüzük program kurultayı yapıp 2019 seçimine kadar ev ev, mahalle mahalle dolaşıp bunları anlatmamız lazım. AK Parti’nin bütün politikaları çökmüş durumda. AK Parti politikaları ile dalga geçerek ama Türkiye’ye sahip çıkarak yeni bir anlayış ortaya koymamız gerekiyor. AK Parti'ye El Fatiha okumak dileğiyle hepinize iyi bayramlar diliyorum.”

 

“14 YILDA BUNLARI YAPTI”

Son olarak CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise Çinelilere şöyle seslendi:

''Bayram denince bir heyecan alır herkesi, eski bayramları özler olduk. Siyasetin görevi her şeyden önce bugün bir milletin öyle bayramları yaşayabildiği günleri kurabilmek. Ben o günleri kuracak yeniden tesis edecek hareketin, örgütün temsilcisi olarak, CHP üyeleri olarak hem bayramı kutlu hem de davası kutlu olsun diyorum. Biz ilk ve en önemli sosyal demokrat partiyiz. Yüzlerce yıllık Anadolu kültürünün özeti insanların eşit olduğu, zulmün ve baskının olmadığı ve kardeşçe dayanışma içerisinde yaşadığı bir toplumdur. CHP tam bağımsız Türkiye kurulduktan sonra Türkiye’yi demokrasiye taşıyan ve onun arkasından sosyal demokrasi ile buluşturan hareketin adıdır. Türkiye 14 yılda terörün cephe ülkesi haline geldi. İktidar tarafından itibarı kaybedildi ve ayaKlar altına alındı. AK Parti 14 yılda sadece bunları yaptı.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler