29 Mart 2024, Cuma

"Poşet üzerindeki reklamlar kaldırılmalı"

8 Ocak 2019, Salı 14:28

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, bazı market ve AVM'lerde ücretli satılan poşetlerin üzerindeki reklamların ortadan kaldırılmasını istedi. Başkan Uyar, "Poşetin ücretini alıp ayrıca bedava da reklamını yapanlar samimi değil" dedi.

 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, poşetlerin ücretli hale getirilmesi ile birlikte poşet üzerinde bulunan reklamlarında ortadan kaldırılması gerektiğini savundu. Başkan Uyar, müşteriden poşet parası alan ve bedava da poşet üzerinden reklamını yapan bazı market ve AVM'lerin olduğunu ve bunun ahilik kültürüne aykırı ve samimi olmadığını belirterek, "Bir çok market zinciri ve AVM'lerde 25 kuruşa satılan poşetler daha önce ücretsiz olduğu için üzerilerinde alışveriş merkezinin reklam baskısı hoş karşılanıyordu, ancak şuan poşetler ücretlendirildi ve hala poşetlerin üzerinde reklam baskıları var. Burada samimi olmayan bir durumla karşılaşıyoruz. Müşteriden poşet parası alan alışveriş merkezi hem de bedavaya kendi reklamını yapmaya devam ediyor. Bazı vatandaşlar haklı olarak poşet üzerindeki reklam parasının ne olacağını soruyor ve poşetlerin üzerindeki reklam baskılarının ortadan kaldırılmasını istiyor" diye konuştu.

 

BAŞKAN UYAR, YETKİLİLERE SESLENDİ

Alışveriş merkezlerinin poşet maliyetlerinin azaldığını ve üstelik bu güne kadar ücretsiz vermiş olduğu poşetten gelir elde etmeye başladığını söyleyen Başkan Uyar, halkın poşet üzerindeki reklam baskılarının ortadan kaldırılmasına dair haklı talebinin yetkililer tarafından göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler