17 Nisan 2024, Çarşamba

Aile o karara tepkili: Vicdanımız rahat değil

7 Aralık 2019, Cumartesi 14:06

     


Çine'de Rıza Kip'in kullandığı motosiklete, yolun tersinden gelerek çarpan ve Kip'in ölümü ile sonuçlanan olay sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen otomobil sürücüsü serbest bırakıldı. Kip'in ailesi, Aydın 1. Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu bu karara tepki gösterdi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Kaza, 19 Ocak 2019 Cumartesi günü saat: 21.30 sıralarında Aydın-Muğla Karayolunda gerçekleşti. İş yerinden çıkarak evine gitmek için motosikleti ile seyir halindeki Rıza Kip'e, ters yönden gelen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Kip, seyir halindeki kamyonun altında kalarak can verdi. Ters yönden gelerek Kip'e çarpan otomobil sürücüsü Ahmet Ç., tutuklanarak ceza evine gönderildi. Ahmet Ç., taksirle adam öldürme suçlaması ile Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargısına devam edilirken serbest bırakıldı. Bu karar Rıza Kip'in aile ve yakınlarını rahatsız etti. Rıza Kip'in damadı Hasan Altıntaş, karara tepkili olduklarını ifade ederek, haklarını bir üst mahkemede arayacaklarını belirtti.

 

"HER ŞEYE RAĞMEN ADALETE GÜVENİYORUM"

Kip'in damadı Hasan Altıntaş, "19 Ocak 2019 Cumartesi günü bu kaza ile ailemize büyük bir yara açıldı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu karar ise yaramıza tuz bastı. Babam normal güzergahında seyrederken ters yönden gelen araç babama çarparak ölümüne sebebiyet verdi. Sürücü, aracın dörtlülerini yakarak yolu kapatmak yerine, babamın nasıl ezildiğini izleyerek olay yerinden uzaklaşmayı tercih etti. Bu trafik kazasından ibaret bir olay değildir, bu bir trafik cinayetidir. Çine Cumhuriyet Savcılığı iddianamesinde babama çarpıp kaçan sürücü için istenen ceza kasten adam öldürmek iken, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi bu kazayı o kadar küçümsedi ki taksirle, yani herhangi bir trafik kazasında öldürülen kişi niyetine koydu. Çine Cumhuriyet Savcılığı iddianamesinde şahıs, sarhoş olduğunu kendisi de beyan ettiği belirtilmiştir. Mahkemeye sunduğumuz 2 Yargıtay kararı ve Çine Cumhuriyet başsavcısının iddianamesine rağmen bu karar verildi. Adalet vicdanları rahatlatıyorsa adalettir. Bizim vicdanımız rahat değil. İki çocuk babalarına en ihtiyaç olduğu dönemde yetim kaldı. Ben bu çocuklara babasızlığı nasıl anlatacağımı düşünürken, bu kişi salıverildi. Ben bu vatandaşın dışarıda gezdiğini iki çocuğa nasıl anlatacağım. Bir üst mahkemeye şikayet ve itiraz taleplerimizi sunacağız. Her şeye rağmen adalete güveniyorum. Geçte olsa bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler