25 Nisan 2024, Perşembe

Aydın’da 60 bin kişi ile Demokrasi ve Şehitler Mitingi

7 Ağustos 2016, Pazar 21:39

     


Aydın’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne 60 bin kişi katıldı. Mitingde konuşan Bakan Eroğlu, “Bu terör elebaşına iblis demek lazım. 40 yıldır bu milleti parçalamak için çalışma yapmıştır. FETÖ ile birlikte onu kullanan maşalar da hezimete uğramıştır” dedi.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yaklaşık 60 bin Aydınlının katıldığı mitinge, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti, CHP ve MHP Aydın İl Başkanları ve 17 ilçe belediye başkanı eşlik etti. Mitingin açılış konuşmasını yapan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “15 Temmuz gecesi milletin birliğine ve beraberliğine kasteden asker elbisesi giymiş bir avuç teröriste karşı milletin göğsünü siper ederek demokrasiye sahip çıktığı gündür. Bugün ise haftalardır sürdürdüğümüz demokrasi nöbetini taçlandırma günüdür” dedi.

EROĞLU, “DARBEYİ KİMSE RÜYASINDA BİLE GÖREMEYECEK”

Vali Koçak’ın ardından Aydınlılara seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu, demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’i anarak başladığı konuşmasında, “Kökü dışarıda olan, dünyanın en alçak, en hain bir darbe teşebbüsü oldu. İnşallah bundan sonra hiçbir kimse darbe teşebbüsünde cesaret edemeyeceği gibi rüyasında bile göremeyecek” dedi.

“MAŞA OLARAK KULLANANLARDA HEZİMETE UĞRADI”

FETÖ’yü başka ülkelerin maşa olarak kullandığının altını çizen Bakan Eroğlu, “Vatan sevgisi imandandır diye yüreğini ortaya koyan, canını ortaya koyan büyük bir millet karşısında hezimete uğradılar. Hezimete uğrayan sadece FETÖ Terör Örgütü değil, onu maşa olarak kullanan ülkelerde hezimete uğradı. Sizler tarihin en muhteşem destanını yazdınız. Bu 15 Temmuz Destanı dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak kayda geçmiştir” diye konuştu.

BEDDUA ETTİ

FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün uzun yıllardır yapılandığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, konuşmasının sonunda beddua ederek şunları söyledi:

“Bu terör elebaşına hakikaten iblis demek lazım ona. 40 yıldır bu milleti parçalamak için çalışma yapmıştır. Daha önce de hükümeti devirmek için birtakım girişimlerde bulundu. Özellikle gezi hadisesinin arkasında onların olduğu anlaşıldı. 17-25 Aralık, daha sonra Türkiye’de istikrarı bozmak için çalışmalar yaptılar. Onların hepsinin altında bunlar var. Muaffak olamadılar ve en son çare olarak darbe girişiminde bulundular. Hesap yaptılar, ama onların bir hesabı varsa Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var. Rabbim inşallah bunları ve bunları maşa olarak kullanan ülkeleri kahr-ı perişan ertsin, mahvetsin inşallah. Ülkemizi bölmek isteyenlerin kendi ülkeleri paramparça olsun.” (CEM ULUCAN)







 
Son Eklenen Haberler