26 Nisan 2024, Cuma

Bu nasıl bir vicdan!

7 Temmuz 2018, Cumartesi 18:03

     


Çine'nin Elderesi Mahallesinde yaşayan Ağır ailesinin el bebek gül bebek büyüttüğü Toni adlı köpek vahşice av tüfeği ile vuruldu. Can dostlarının vurulduğunu gören çocuklar gözyaşlarına hakim olamadı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine'nin Elderesi Mahallesinde Ağır ailesinin beslediği Toni adlı köpek, vicdansız bir kişi tarafından av tüfeği ile vurularak öldürülmek istendi. Toni, tüfekten çıkan saçmalar ile vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Arka sağ ayağı kırılan Toni'ye çocuklar sahip çıktı. Tüfeğin sesi ile korkan çocuklar ve anne Naime Ağır, Toni'yi bir süre aradıktan sonra çalıların arasında yaralı bir şekilde buldu. Anne Naime Ağır ve çocukları Burcu ve Musa Ağır, can dostlarını zar zor eve taşımayı başarırken, dostlarını vuran kişiye ateş püskürdü. Toni'nin acı çekmesine dayanamayan çocuklar gözyaşlarına hakim olamadı. Ağlayan çocuklar bir yandan da can dostlarını okşayarak teselli etti.

 

"HAYVANLARINDA YAŞAMAYA HAKKI VAR"

Anne Naime Ağır, "Köpeğimizin kimseye bir zararı yoktu. Tavuk yada bir başka hayvanlara saldırmazdı. Annesi ölmüş bizde onu çok küçükken sahiplenmiştik. Hayvanların bu şekilde hiçten getirilmesine anlam veremiyoruz. Çocuklarım perişan oldu. Toni'nin vurulduğunu görünce ağlamaya başladılar. Şuncacık köpekten ne istediler ki. Kime ne zararı vardı da vurdular. Vuran kişiyi tahmin ediyoruz gidip mahkemeye suç duyurusunda bulunacağız. Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez. Bu dünya sadece bizim değil, hayvanlarında yaşamaya hakkı var. Dostumuzun hakkını sonuna kadar savunacağız. Şu günlerde durmadan hayvanlara yönelik şiddet haberlerini izliyoruz. Hayvana şiddet, insana şiddetin habercisi. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyor ve hayvan haklarının daha iyi savunulmasını ve cezaların artırılmasını istiyoruz" dedi.

 

"EN İYİ ARKADAŞIMIZ"

Toni'yi çok sevdiğini söyleyen 12 yaşındaki Musa Ağır ise, "Toni bizim her şeyimiz. Can dostumuz. Onu biz büyüttük. İnsanlar neden böyle hayvanlara zarar veriyor. Kendilerine yapılsa iyi mi? Toni'nin iyileşmesini istiyoruz. O bizim en iyi arkadaşımız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler