19 Nisan 2024, Cuma

ADD Çine çocuk istismarlarına dikkat çekti

7 Temmuz 2018, Cumartesi 17:08

     


Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında son günlerde yaşanan çocuk tecavüzleri ve ölümlerine tepki gösterilirken, bu olayların ağır hükümler içeren yasalar ile çözülemeyeceği vurgusu yapıldı.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, çocuk tecavüz ve ölümlerinin Ortaçağ habercisi olduğunu ifade edilirken, çözümün ise Cumhuriyetin bilinçli bir şekilde unutturulmaya çalışılan çağdaş, aydınlık değerlerini, kazanımlarını önceden olduğu gibi, yeniden ve acilen hayata geçirilmesi olduğu belirtildi. ADD Çine'nin yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Çocuklarımızın çığlıklarına yetişemedik. Bari, yeni kurbanlar vermeyelim. Katilleri Hadım mı edelim?, İdam mı edelim? Tartışması içinde boğulanlara söyleyecek sözümüz var: “Atatürkçü Düşünce” şehirleri betonla değil, çağdaş, aydınlık güler yüzlü çocuklarla, gençlerle doldurmayı görev bilir. Yaşananlar çağdaş toplumu, Ortaçağ’a dönüştürmek isteyen zihniyetin, topluma dayattığı ayrıştırıcı, ilkel düşüncelerin ürünüdür. Küçük bir çocuğa, hatta eşeğe, kediye, köpeğe tecavüz edecek kadar insanlıkla bağı kalmamış, sayıları her gün artan bu canileri, çıkartılacak ağır hükümler içeren yasalarla durduramazsınız. Onları, devletin sevgiyle açtığı kucağında, akıl ve bilimle eğitir yetiştirirseniz, “insan” yaparsanız, bu sorunları da yaşamazsınız. Sorun; Cumhuriyetin tüm çağdaş, demokratik ilke ve değerlerinden uzaklaşıp, devleti ve toplumu Ortaçağ’a sürükleyenlerin kendi siyasi hırs ve çıkarlarından kaynaklanmaktadır.

 

"MUTLU YAŞAYAN İNSANLAR ÜLKESİ..."

Çözümü de; önce devlet aklının aydınlığı görmesi, demokrasiyi içselleştirmesi, Cumhuriyetin bilinçli bir şekilde unutturulmaya çalışılan çağdaş, aydınlık değerlerini, kazanımlarını önceden olduğu gibi, yeniden ve acilen hayata geçirip, ülkemizi, birlikte, kardeşçe, mutlu yaşayan insanlar ülkesi haline getirmektedir. Yaşadıklarımızdan dersler çıkartmazsak daha çok yavrumuzun çığlığını duymaya devam edeceğiz. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler