18 Nisan 2024, Perşembe

Malatya programı sona erdi

7 Haziran 2016, Salı 09:27

     


Aydın ve Malatya Basın İlan Kurumu (BİK) şubeleri tarafından düzenlenen Aydınlı gazetecilerin katıldığı “Basın Köprüsü “ programı sona erdi. BİK Aydın Şubesi'nin, başta BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı olmak üzere toplam 20 basın mensubunu Ekim ayında Aydın’da ağırlayacağı belirtildi.

 

Aydınlı gazeteciler BİK Malatya Şubesi tarafından üç gün ağırlandı. Basın Köprüsü projesi kapsamında Aydın’dan Malatya’ya davet edilen basın mensupları üç günlük gezinin ardından Aydın’a döndü. BİK Aydın Şubesi, başta BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı olmak üzere toplam 20 basın mensubunu Ekim ayında Aydın’da ağırlayacağı belirtildi. Malatya’da gerçekleştirilen basın köprüsü projesinin üçüncü gününde, Aydınlı gazetecilere BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Battalgazi Belediyesi Kültür Müşaviri Kemal Deniz ve TSYD Malatya İl Temsilcisi Vahap Güner eşlik etti. Malatya’ya yapılan üç günlük programa BİK Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcıları Cem Ulucan, Mehmet Akgül, cemiyet yöneticilerinden Sezgin Madran, Semih Başkar, Enver Önder, BİK Aydın Şubesi memurlarında Fatma Çınar ve basın mensupları katıldı.

 

DOYASIYA GEZDİLER

 

BİK Malatya Şube Müdürlüğü ile Aydın Şube Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği kayısı ve incir kardeşliğinin temellerinin atıldığı gezinin üçüncü gününde Aydınlı gazeteciler, Malatya’nın ilk yerleşim yeri Battalgazi ilçesini ziyaret etti. Battalgazi ilçesinde, Battalgazi Belediyesi Kültür Müşaviri Kemal Deniz öncülüğünde ve rehberler eşliğinde dünyanın ilk salahlarının bulunduğu Arslantepe Höyüğü Açıkhava Müzesi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, mahalle yaşamının sürdüğü Sanat Sokağı, Emir Ömer Camii, Battalgazi Ulu Camii, Şahabiyye-i Kübra Medresesi, köylülerin kendi eski malzemelerini sergilediği Hasırcılar Kültür Merkezi gezildi. Fırat Nehri üzerinde bulunan Karakaya Baraj göletinin kenarında öğle yemeğinin yenmesiyle gezi son buldu.

 

MALATYA BASININI EKİM AYI İÇİNDE AĞIRLAYACAKLAR

 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nün teşvikiyle Malatya ve Aydın BİK Şube müdürlükleri koordineli olarak gerçekleştirilen gezi hakkında bilgi veren BİK Aydın Şube Başkanı Özgür Topaloğlu, “Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz 3 günlük Malatya gezisinin ardından çok güzel duygularla ilimize döndük. Basında iletişim köprüsü adıyla gerçekleşen bu projede ülkemizin iki güzel şehrinin güzel insanlarının birbirlerini tanıma, basında gelişim anlamında fikir alışverişinde bulunma fırsatı bulduk. Malatya nezdinde ülkemizin doğusunun tarihi ve kültürel güzelliklerini hayranlıkla görme fırsatı bulduk. Bu anlamda Malatya’nın mutlaka görülmesi gereken güzellikler barındığını, güzel insanlarıyla farklı bir şehir olduğunu kendi adıma geç kalınmış bir ziyaret gerçekleştirdiğimi öğrendim. Biz Aydın grubu olarak her dakika bize eşlik eden Malatya şube müdürümüz Nihat Abacı'ya ve eşi çok kıymetli hanımefendiye özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanında kusursuz misaferperverlikleri sebebiyle gerek Malatya protokolüne gerekse de Malatya’daki gazeteci arkadaşlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Biz geziden ziyadesiyle mutlu olduk. Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'a gezimize vermiş olduğu destek içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Aydın basını olarak Malatya basınını ekim ayı içinde ilimizde ağırlamayı planlıyoruz. İnşallah Malatya basını da bizler gibi ilimizden mutlu ayrılır” şeklinde konuştu.

 

SAĞLAM TEMELLER ATTIK

 

Malatya gezisini değerlendiren Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, “Üç günlük Malatya gezimiz çok verimli geçti. Hem böylesine güzel bir şehri tanıdık hem de Malatyalı meslektaşlarımızla kaynaşma ve dertleşme fırsatı bulduk. Yeni dostluklar edindik. Benzeşen kültürlere ve bereketli topraklara sahip iki şehrin arasında incir ve kayısı kardeşliği ve basın dostluk köprüsü için sağlam temeller attık. Başta Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürümüz Nihat Abacı Bey olmak üzere, Malatya’da bizi kusursuz bir şekilde ağırlayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Onları da Aydın’da ağırlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Ziyaretten memnun ayrıldıklarını belirten ABGC Başkanı Mehmet Aydın, Malatyalı gazetecileri de Aydın’dan ağırlamaktan mutlu olacaklarını söyledi. Malatya programı sonrası Aydınlı gazeteciler Afyonkarahisar’da Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları’nın misafiri olarak sahur yaptıktan sonra Aydın’a döndüler. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler