20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine'de çevre bilinci için ilk adım

7 Haziran 2016, Salı 09:36

     


Çine Belediyesi bu yıl ilk kez 5 Haziran Çevre Günü etkinliği düzenledi. Belediyenin geleneksel hale getirmeyi düşündüğü 5 Haziran Çevre günü etkinliğine TEMA Vakfı'nın gönüllü üyeleri ve Atatürk İlkokulu öğrencileri de katıldı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda ve sunulan skeçlerde çevre temizliğinin önemi ve çevre kirliğinin olumsuzlukları dile getirildi.

 

Çine Belediyesi bu yıl ilk kez 5 Haziran Çevre Günü dolayısı ile temiz çevre için etkinlik düzenledi. Çine Hükumet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte temiz çevrenin önemi ve kirliliğinin yaşama ve doğaya vermiş olduğu zararlar anlatıldı. TEMA Vakfı üyesi Atatürk İlkokulu 1 D, 3 A ve 3 D öğrencileri, gerçekleştirdikleri skeçlerle çevre temizliğinin önemine değinirken, şarkı, şiir ve pankartlarına da bu duygularını yansıttılar. Öğrenciler, dünya maketi içerisinden barışı simgeleyen iki güvercin de uçurdu.

Etkinlikte Çine Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceği geri dönüşüm projesinde kullanılacak geri dönüşüm konteynerleri de sergilendi; vatandaşlara Çine Mutaflar Mahallesi'nde yetiştirilen petunya çiçekleri hediye edildi.

Etkinliğe Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, TEMA Vakfı Aydın Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA Vakfı Çine Temsilcisi Salih Bozkurt ve yardımcısı Hülya Meyda ile vatandaşlar katıldı.

 

“TOPRAĞI HOR GÖRÜRSEK, YARINI ZOR GÖRÜRÜZ”

Etkinlikte mikrofonu eline alan TEMA Vakfı Aydın Temsilcisi Mehmet Özdemir, “Mutluyum, çünkü artık yaşam alanlarımızın teşkil eden toprak, orman, su ve havamızı koruyan çocuklarımız var. Dünyamız ve Türkiye’mizde orman alanlarımız daralıyor. Yüzde 48’inde erozyon yaşanıyor. 745 milyon ton toprak yitiriyoruz. İçilebilir temiz su kaynaklarımızda ciddi zorluklar var. Yetkililer olarak başı dik, huzurlu, sağlıklı bir biçimde geleceğe ulaşmak istiyorsak, temel varlıklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Parçası olduğumuz doğayı iyi koruyalım. Eğer toprağı hor görürsek yarını zor görürüz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler