29 Mart 2024, Cuma

Kahvehanenin gerçek sahipleri

7 Mayıs 2019, Salı 11:45

     


Çine'nin Kahraman Mahallesi'ndeki bir kahvehaneye yuva yapan kırlangıçlar ilgi odağı oldu. Kahvehane işletmecisi Muammer Alkan her yaz mevsimi kırlangıçları memnuniyetle ağırladıklarını söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Kırlangıçlar, Çine'nin Kahraman Mahallesi'nde bir kahvehane işletmesine yuva yaptı. 4 adet kırlangıç yuvasının bulunduğu kahvehanenin müşterileri, bu durumdan rahatsız olmadıklarını aksine kırlangıç dostlarından çok memnun olduklarını söyledi. Müşteriler ile kırlangıçların bu dostluğu takdir topladı. Kahvehane işletmecisi Muammer Alkan, kırlangıç yuvalarını uzun yıllardır bozulmadan muhafaza ettiklerini, kırlangıçların her yaz gelerek bu yuvalarda yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti. Alkan, "Bu yuvaları yıkmak bir insanın evini yıkmakla eşdeğer. Hayvana yapılan zulüm Allah katında büyük günah. Kırlangıçlar kahvehane duvarlarının boyalarını pisletiyor ancak bu durum onların güzelliklerini görmekten bizleri alıkoymaya yetmiyor. Her göç ettiklerinde duvarlara badana yapıyorum. Bu zahmet onlara değer de artar. Müşterilerim onlardan rahatsız değiller. Kırlangıçların sesi, cıvıltıları bizi memnun ediyor. Onlar ile yaşamaya alıştık her yaz ayında yollarını gözlüyoruz" dedi.

 

"HAYVANLARI SEVMEYEN İNSANLARI DA SEVEMEZ"

Alkan ayrıca son zamanlarda hayvanlara yapılan eziyet haberlerinin sıklıkla gündeme geldiğini söylerken, hayvanlara yapılan zulmün son bulmasını insanların bu konuda daha vicdanlı olması gerektiğini ifade ederken, "Bu dünyada yaşayan bir çok canlıdan sadece birisiyiz. Onlar ile birlikte yaşamak paha biçilemez. Onlarsız bir dünya, yaşanılır bir hayat mümkün değil. Hayvana zulmedenleri anlamak mümkün değil. Doğayı ve hayvanı sevmeyenler insanları da sevemez" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler