18 Nisan 2024, Perşembe

Hem eğlendiler hem eğlendirdiler

6 Aralık 2016, Salı 09:40

     


Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı, bu yıl Çine Atatürk İlkokulu'nda yapıldı. Çine Atatürk İlkokulu özel eğitim sınıflarında eğitim alan hafif düzeyde zihinsel engelli öğrenciler, sergiledikleri gösteriler ile hem kendileri eğlendi hem izleyenleri eğlendirdi.

 

Çine’de bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programı Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Kutlamada herkesin birer engelli adayı olduğu, engellilere daha çok önem verilmesi gerektiği vurgulanırken devlet ve milletçe engellilere daha güzel imkanlar sağlanması için farkındalık oluşturuldu. Çine’de uzun bir sürenin ardından tekrar açılan Atatürk İlkokulu bünyesindeki özel eğitim sınıflarında eğitim alan hafif düzeydeki zihinsel engelli öğrenciler, kutlamaya damga vurdu. Öğrenciler, sergiledikleri gösteriler ile izleyicileri büyülerken bir yandan da eğlencenin tadını çıkardılar. Bir grup öğrenci şarkılarını işaret dili ile söyledi. Öğrencilerin bu performansı takdir topladı.

 

MÜDÜR SOĞANCI'DAN ÇAĞRI

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Atatürk İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı yaptı. Müdür Soğancı, engellileri, günahlardan arındırılmış yer yüzü melekleri olarak adlandırırken toplum içerisinde kesinlikle engellilere acınası bir şekilde bakılmaması ve onlara daha çok ilgi ve alaka gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Çine Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen programa, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan, İlçe Emniyet Amiri Ali Ridyan, Müftü Feyyaz İdin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, Engelliler Derneği Başkanı Ümran Gülten Kayalı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler