25 Nisan 2024, Perşembe

Çobanların çöp isyanı

6 Aralık 2016, Salı 09:36

     


Çine Karakollar Mahallesi mera alanındaki çöpler, hayvanlarını otlatan çobanları isyan ettirdi. Hayvanların çöp ve poşet yediğini ve bu nedenle telef olduğunu ifade eden çobanlar, yetkilileri göreve davet etti.

 

Çine Karakollar Mahallesi merasına bırakılan çöpler, hayvanlarını mera alanında otlatan çobanlara dert oldu. Alanda küçükbaş hayvanlarını otlatan Ali Yeşilkavak, “Meramızın yetkililerce güzelleştirilmesini ve bakıma alınmasını istiyoruz. Mera alanı, çöplüğe dönmüş durumda. Hayvanlarımız ot yerine poşet yiyor. Poşet yiyen hayvan, kısa süre sonra ölüyor. 100 küçükbaş hayvanım vardı ama şimdi poşet yiyerek ölen hayvanlarımın ardından kala kala 45 hayvanım kaldı. Yetkililerden rica ediyoruz. Lütfen mera alanını çöplük olarak kullanmayalım” dedi.

 

“BU İŞTE BİR TERSLİK YOK MU?”

Ali Yeşilkavak, ayrıca mera alanı içerisinde koyunların muhafazası için çit ile küçük bir bahçe oluşturduğunu ve bu bahçeyi akşamüzerleri topladığını ifade ederken mera komisyonu üyelerinin mera alanı içerisinde bahçe oluşturduğu için kendisine 400 lira para cezası uyguladığını ve bu şekilde bir oluşuma izin vermediklerini ancak çaydan çıkarılan çamurun mera alanına bırakıldığını söyledi. Mera konusunda mahalle halkının mağdur olduğuna dikkat çeken Ali Yeşilkavak, “Hayvan pisliklerini mahalleli burada yılın 365 günü muhafaza etmiyor ki. Daha sonra götürüp tarlada kullanıyorlar. Hayvan pisliğini mera alanında yığın olmasına izin vermeyen yetkililer, çaydan çıkarılan çamur yığınının mera içerisinde muhafaza edilmesine izin veriyor. Bu işte bir terslik yok mu?” diyerek tepkisini dile getirdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler