18 Nisan 2024, Perşembe

Çine, Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı’na damga vuracak

6 Ekim 2016, Perşembe 09:11

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Kuşadası’nda kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı’nın bu yılki onur konuğunun Çine olacağını söyledi. 4 gün sürecek olan ve ortalama 20 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Çine’nin ürünleri tanıtılacak.

Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ırklarının yanı sıra çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, süt ve et teknolojileri, biyogaz ile arıtma sistemlerinde son yenilikler sergilenecek. Sektörün önde gelen firmalarının, birliklerin, kooperatiflerin stant açacağı Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı’nın bu yılki onur konuğu olarak Çine Belediyesi belirlenirken, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meclisin de onayı ile fuara 20 bin TL yardımda bulunacaklarını söyledi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çineli hayvan üreticisi için fuarın büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade ederken fuarda önder çiftçilerin deneyimlerinin ve teknolojideki gelişmelerin hayvan üreticilerine fayda sağlayacağını belirtti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek fuara, Çine’den gitmek isteyenlere ulaşım imkanı sağlanacağını söyledi.

Fuarda Çineli büyükbaş hayvan üreticileri ile birlikte Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu’nun yetiştirdiği küçükbaş hayvanların da görücüye çıkarılacağı, ayrıca Çine’nin diğer ürünlerinin de tanıtılacağı bildirildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler