25 Nisan 2024, Perşembe

Çine meclisinde jeotermal ittifakı

6 Ağustos 2019, Salı 17:52

     


Çine Belediye Meclisi’nde gündem dışı konuşulan jeotermal için Cumhur ve Millet İttifakı ortak çalışma kararı aldı. Jeotermal konusu için harekete geçen meclis bilim insanlarına da danışarak jeotermalin fayda ve zararlarını masaya yatıracak ve ortak bir karara varılacak.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Meclisi, 2019 Yılı Ağustos Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Çine Düğün Salonunda Bulunan Çine Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre 3, 4 ve 7 Sayılı Cetveller oy birliği ile kabul edildi. Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu, Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonları kuruldu.

 

KOMİSYONLAR KURULDU

Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Mustafa Ali Alkan, Cengiz İnce ve Şakir Deniz, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu Hasan Yörük, Özden Okumuş ve Burhan Kandemir, Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu Mehmet Yavaş, Semra Eroğlu ve Efraim Çayır, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyon ise Mehmet Utku Şahin, Özden Okumuş ve Evren Aytepe’den oluşturuldu.

 

JEOTERMALİ KONUŞTULAR

Gündem dışı konuşmalarda meclis üyeleri jeotermali konuştu. Çine Belediye Meclis Üyesi Özden Okumuş, Germencik’te halkın jeotermalden çok rahatsız olduğunu ve jeotermalin tarım alanlarını zarara uğrattığını ifade ederken, Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir ise Avrupa’da bir çok ülke olmak üzere Amerika’da da jeotermal enerjiden faydalanıldığını bu konuda Aydın’da yeterince bilimsel bilgiye sahip olunmadığını belirtti. Demir, bu konuda belediye olarak yeterli çalışmanın yapılmasını ve bilimsel çalışmalar neticesinde ortak bir karar varılması gerektiğini vurguladı.

 

“EN DOĞRUSU NEYSE ONA KARAR VERELİM”

Jeotermal konusunun siyaset üstü olduğunu ve siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Jeotermal enerji, baraj, kömür, madenler bu ülkemizin yeraltı kaynaklarından tabiki de devlet olarak yararlanmamız gerekiyor. Allah bunları bize vermiş. Doğaya zararları yok dersek yanlış olur. Zararları var. Ama bunda kaybettiklerimiz ve kazandıklarımız nedir bunun hesabını iyi yapmamız lazım. Bunu öğrenelim. Bu kaynaklar ve zenginliklerimiz ile vatan toprağının bizler emanetçileriyiz. En doğrusu neyse ona karar verelim” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler