20 Nisan 2024, Cumartesi

Kötü koku isyan ettirdi

6 Temmuz 2019, Cumartesi 15:02

     


Çine'de tıkanan logar nedeniyle açığa çıkan pis koku vatandaşı canından bezdirdi. Hasan Yılmaz, uzun süredir çözülmeyen sorunun yetkililer tarafından umursanmadığını ifade etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Sarıoğlu Mahallesi 344 Sokak sakinleri tıkalı logar nedeniyle oluşan pis koku, sinek ve haşerelerle mücadele ederken, logarı temizlemeyen yetkililere ateş püskürdü. Tıkalı logar nedeniyle sokaktan geçen üzeri kapalı dereye akan pis su sivrisinek ve diğer haşerelerin artmasına neden oluyor. Vatandaş pis koku nedeniyle kapı ve penceresini açamaz hale geldi.

 

"SOKAK YAŞANILMAZ HALE GELDİ"

344 Sokak sakinlerinden Hasan Yılmaz sorunu bir çok kez belediye yetkililerine iletmelerine rağmen çözüm için yetkililerden henüz bir çalışma başlatılmadığını belirterek, "1973 yılında dönemin belediye başkanı Ali Şen zamanında buradan geçen dere üzeri kapatılarak ıslah edildi. Burada 200 metre kapalı bir dere var. Osman Aydın belediye başkanı seçildiğinde bizi bu pis kokudan kurtaracağını söyledi. Osman Aydın döneminde baypaslı logar yapılarak pis suyun dereye değilde belediyeye ait kanalizasyona akması sağlandı. Ancak biz bu dertten kurtulamadık. Bu yöntem bizi ayrı bir dert sahibi yaptı. Baypaslı logar tıkanıyor ve yine pis su dereye akıyor. Burada yaşayan bizler yıllardır bu pis kokuyu çekmek zorunda kalıyoruz. Belediyenin her türlü makamına yalvardım. Çevre Müdürlüğü'ne dilekçe yazdım. Vali ile görüştüm. Vali bey logarın temizlenmesini sağladı. Ama logar yine tıkandı. Belediyedeki anlayış önce insan önce sağlık ise biz hizmet bekliyoruz. Şu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz. Logar tıkandığında temizlensin ki bizde rahat nefes alabilelim. Artık bıktık. Sokak yaşanılmaz hale geldi." şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler