24 Nisan 2024, Çarşamba

Ramazan boyunca kimse aç yatmayacak

6 Haziran 2016, Pazartesi 13:54

     


Çine’de her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırsever tarafından iftar sofraları kurulacak. Oruçlar birlikte açılacak, iftar sofrasına gelemeyen yardıma muhtaçların evlerine yemek servisi yapılacak.

 

Çine’de her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da iftar sofraları kuruluyor. Çine Belediyesi tarafından organize edilen iftar sofraları Atatürk Parkı'nda kurulacak. Her gün ayrı bir Çineli hayırsever tarafından gerçekleştirilen iftar sofraları, 5 gün Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Çineliler hep birlikte oruç açmanın ve Ramazan’ı birlikte yaşamanın keyfini yaşayacak. İftar sofralarına gelemeyen yaşlı, engelli ve kimsesizler için yemekler, Çine Belediyesi ekiplerince evlere servis yapılacak. Her gün Çineliler için bin 100 kişilik yemek çıkarılacak.

 

ÇİNELİLER YARDIMI SEVİYOR

Çine Belediyesi tarafından organize edilen iftar sofralarının uzun süredir gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan ve organizasyonun başında bulunan, merhum hayırsever Hacı Hasan Ali Gökler’in oğlu iki dönem Çine Belediye Meclis Üyeliği yapan Abdullah Gökler (59), her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da iftar sofralarının Ramazan’ı şereflendireceğini ifade etti. İftar sofraları için Çineli vatandaşların adeta bir seferberlik ilan ettiğini söyleyen Abdullah Gökler, “Ben bu işi yardımı, yardımlaşmayı sevdiğim için sürdürüyorum. Çineliler de bu konuda çok hassas ve yardımseverler. Öyle olmasa bu işi yapmak istemezdim. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Kurulan iftar sofralarının hep birlikte oruç açılmasından da öte kendi yemeğini yapamayan, aç ve bir tas sıcak çorbaya hasret kalanlar var ise bu kişilerin karınlarını doyurmak en güzel sevap olacaktır. Yardım konusunda Çineliler üzerine düşen görevi bugüne kadar yaptılar ve yaparlar. Esnaftan tüpümüzü ucuza alırız, fırıncılar ekmek, manavlar sebze yardımı yaparlar. Aşçılar günlük cüzi bir miktara çalışırlar” dedi.

 

KİMSE AÇ YATMASIN İSTİYOR

Abdullah Gökler, ayrıca iftar sofraları gibi yılın her günü yardım sofraları kurulabileceğini ve bu sayede kimsesi olmayan, aç yatan kişilerin bu sıkıntılarının giderilebileceğini söyledi. Hayatta en güzel şeylerden birisinin yardıma muhtaç insanlara yardım etmek olduğunu bildiren Gökler, gelecek yıllarda böyle bir hizmetin faaliyete geçmesi için üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler