19 Nisan 2024, Cuma

“Gözümüz kulağımız Çine’de”

6 Haziran 2016, Pazartesi 16:09

     


Çineli AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Gözümüz kulağımız Çine’de” dedi.

Çine Muhtarlar Derneği’nin Soner Usta’nın Yerinde kahvaltılı toplantı düzenledi. Toplantıya, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, eski Aydın yeni İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Kıdemli Pilot Yüzbaşı Osman Olgun, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, AK Parti Çine Yönetim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

"ÇİNE İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

AK Parti Aydın Milletvekili Çineli Mustafa Savaş, toplantıda, Çine’de yapılan, devam eden ve yapılacak hizmetleri anlattı. Savaş, şunları söyledi:

“Muhtarlarımız bizim için çok değerli. Önümüzdeki süreçlerde bu gibi toplantılarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir Yasasını tamamladık. Yeni yasa içerisinde belediye başkanlarımızın elini güçlendirecek imkanlar var. Ben birkaç konuya değinmek istiyorum. Yeni Çine hükumet konağı ile ilgili İçişleri Bakanlığımızdan onayımızı aldık. Hem Karpuzlu hem de Çine’de 2017 yılında yeni hükumet konağı inşaatına başlanacak. Adliye binası ile ilgili Adalet Bakanlığı ile görüşüp nerede olsun buna açıklık getireceğiz ve iki yıla kadar onu da yapacağız. Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu ve Toplum Sağlığı Merkez binası için çalışma başlattık. Çine’ye Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü getiriyoruz. 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuzun inşaatı devam ediyor. Çine Meslek Yüksekokulu'na iki bölüm daha açılması için çalışma başlattık. İlk olarak Gıda Kontrol Bölümü açılacak, ilk yıl 120, ikinci yıl 240 öğrenci alınacak. YÖK’ten bunun da onayını aldık. Tarım ilçe müdürlüğü binası yenileme çalışmamız olacak. Çine’de özellikle üretim ve istihdam alanında yapmamız gereken çok iş var. Çine Kaymakamı Özkan Demir Bey, Organize Sanayi’nin başkanı oldu. Yatırımcılar geliyor. Daha çok yatırımcı çekmek adına önemli işlerimiz var. Gözümüz kulağımız Çine’de. Çine’yi daha iyi bir noktaya taşımak adına hep birlikte çalışacağız.”

 

“AYDIN’DAN DAHA GÜZEL İZMİR’E GİDİYOR”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, İzmir’e tayini çıkan Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın Aydın’dan ayrılıyor olmasının kendileri açısından üzüntü verici olduğunu söyledi. Savaş'ın, Ayyıldız hakkında ‘Aydın’dan daha büyük daha güzel İzmir’e gidiyor’ demesi üzerine Ayyıldız, ‘Aydın daha güzel deyince’, Savaş tebessüm ederek, ‘En büyüklük açısından öyle dedim valim’ diyerek cevap verdi.

 

“ALLAH’A ISMARLADIK DEMİYCEM”

İzmir’e tayini çıkan Erol Ayyıldız, konuşmasında İzmir’e bir Aydınlı olarak gittiğini ifade etti. “Kendimi Aydınlı hissediyorum” diyen Ayyıldız, muhtarlara, “Ben her zaman sizin abiniz ve kardeşinizim. Kapımı vurmadan içeri girebilir ve sorunlarınızı benimle paylaşabilirsiniz. Üzerime düşen ne ise yapacağımdan şüpheniz olmasın. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum, ama Allah’a ısmarladık demiyeceğim. İzmir’de artık Aydınlı bir vali kardeşiniz var, bunu unutmayın” dedi.

 

GÜRLEN BARAJI PROJESİ ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ

Hacıpaşalar Mahalle Muhtarı Mehmet Bal, Ovacık, Hacıpaşalar, Kırksakallar ve Alabayır mahallelerinde sulama göleti bulunmadığını yapılması düşünülen Gürlen Barajı’nın acilen yapılması gerektiğini söyledi. Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Gürlen Barajı’nın göletten farklı büyük bir baraj projesi olduğunu hatırlatarak, geçmişteki sıkıntıların Gürlen Barajı’nda yaşanmaması için baraj yapımı konusunda DSİ’nin ön çalışmaları olduğunu, aceleye getirilecek bir iş olmadığını ifade etti. Erdem, DSİ incelemelerinde herhangi bir sorun çıkmaz ise söz verdikleri Gürlen Barajı’nı yapacaklarını söyledi.

 

TAPU SORUNUNDA 30 DAVANIN SONUÇLANMASI BEKLENİYOR

Çine Kahraman Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Akalın, Çine’nin kendi ve bazı mahallelerinde hala çözüme kavuşturulamayan tapu sorunu hakkında bilgi edinmek istediğini söyledi. Vali Erol Ayyıldız, bu konuda vatandaşın mağdur edildiğini ve hak mahrumiyeti olduğunu belirterek, “Meradan özel idare kanalı ile bedelleri ödenerek alınmış tapulu yerlerde daha sonra bazı kişilerin yapmış olduğu hatalar sonucu ve bir kişinin şikayeti üzerine sorun çıkmış. Bu sorun çözülmeye çalışılıyor. Vekillerimiz konuyla ilgileniyor. Bu sıkıntı kesinlikle halledilecek” dedi.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan ise mağdur vatandaşların dava açtıklarını bu davalardan 30 adedinin bitmediğini bu 30 davanın sonuca varmasıyla birlikte bu mağduriyetin Yargıtay yolu ile giderileceğini bildirdi.

 

BAHÇEARASI MUHTARI: MAHALLEDE TARIM BİTEBİLİR

Bahçearası Muhtarı Hakan Karabulut, Adnan Menderes Barajı’ndan Söke Ovası'na gidecek olan sulama kanalının tarlalarından geçirildiğini, istimlak edilen tarlaların ikiye bölünmesinin çiftçilere zararı olduğunu söyledi. En büyük tarlanın 10 dönüm olduğunu ve tarlayı ikiye bölen su kanalı nedeniyle tarlaların değer kaybettiğini ve mahallelerinde tarımın bitme noktasına gelebileceğini kaydeden Muhtar Karabulut, bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Erol Ayyıldız, muhtar Karabulut’a alternatif çözüm ile yanına gelmesini isterken, yapılabilecek bir çözüm var ise bunun hayata geçirilmesi konusunda elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler