18 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de yaya öncelikli trafik eylemi

6 Şubat 2019, Çarşamba 15:31

     


Çine'de yaya öncelikli trafik eylemi gerçekleştirildi. Yaya ve sürücüler trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından "öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla 2019 yılı "yaya öncelikli trafik" yılı ilan edilerek ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya başlatıldı. 81 ilde eş zamanlı olarak devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla pek çok noktada sürücülere yaya geçitlerinde yayanın önceliği bulunduğuna dair bilgilendirici broşürler emniyet personel tarafından dağıtıldı. Çine'de gerçekleştirilen etkinliğe Karpuzlu Kaymakamı ve aynı zamanda Çine Kaymakam Vekili Mahmut Fazıl Yıldız, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Çine Bölge Trafik İstasyon Amiri Erol Evcil, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 

YAYALARA GEÇİŞ HAKKI ÖNCELİĞİ

Etkinlikte, 2018 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklik ile sürücülere, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veyha levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlaması, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkı vermesi gerektiği söylendi.

 

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI

Çine Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi: Bu düzenleme ile artık araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş, kavşak giriş ve çıkışlarda, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayayı kaybettiğimiz göz önüne alındığında konuya ilişkin farkındalığın artırılması ve düzenlemenin geniş kitlelere duyurulması tüm sürücülere bu davranışın kazandırılması çok önemli bir hale gelmektedir. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yaya'nın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde yıl boyu devam edecek farkındalık faaliyetleri yapılması kararlaştırılmıştır. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler